Istanbul Şoförler Odasi Başkanı kim?

İçindekiler:

  1. Istanbul Şoförler Odasi Başkanı kim?
  2. Plaka nerede yaptırılır?
  3. Şoförler ve Otomobilciler Odası nereye bağlı?
  4. Oda kaydı zorunlu mudur?
  5. Esnaf sicil kaydı ne demek?
  6. Şoförler Odası resmi kurum mu?
  7. Esnaf odasına kayıt olmak ne işe yarar?

Istanbul Şoförler Odasi Başkanı kim?

İSTANBUL ŞOFÖRLER ESNAF ODASI
İSTANBUL ŞOFÖRLER ESNAF ODASI
Başkan: CEM SERT
Genel Sekreter: CAN KALELİOĞLU
İLETİŞİM
AdresSeyrantepe ibrahimkaraoğlanoğlu cad. No:3/5 Kağıthane/İstanbul
5 satır daha

Plaka nerede yaptırılır?

Plaka yenileme işlemi için önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazır olduğunda randevuya gidilir. Ardından yeni plaka Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilir.

Şoförler ve Otomobilciler Odası nereye bağlı?

TŞOF; il ve ilçelerde kurulmuş 698 oda başkanlığı, yaklaşık 1.5 milyon nakliyeci ve şoför esnafından oluşan üyesi ile yurdumuzun en büyük, yaygın ve köklü mesleki teşekküllerinden biridir. Oda Başkanlıkları, bulundukları İlin Birlik Başkanlıklarına ve merkezde Federasyona bağlıdır.

Oda kaydı zorunlu mudur?

Esnaf ve sanatkârlar, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren durumlarını otuz gün içinde bağlı bulundukları sicile tescil ve Sicil Gazetesinde ilan ettirmekle yükümlüdürler. Sicil marifetiyle de ilgili odaya kayıtları gerçekleştirilir. Sicil ve oda kaydı zorunlu olup; isteğe bağlı değildir.

Esnaf sicil kaydı ne demek?

Esnaf Sicil Kaydı Nedir? Esnaf ve sanatkârların mesleki faaliyetlerine bulunabilmeleri için odalara kayıt olduklarında verilen sicil numarasıdır. Esnaf ve sanatkârların mesleki faaliyette bulunabilmeleri için sicil ve oda kayıtları zorunludur.

Şoförler Odası resmi kurum mu?

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarihinde kurulmuştur. Anayasanın 135 inci maddesinde tanımlanan Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşu, aynı zamanda kamu tüzel kişisidir.

Esnaf odasına kayıt olmak ne işe yarar?

Ustalık, kalfalık, çıraklık vb sözleşmelerinin onaylarının yapılması, Yurtdışı teklifleri, yurtdışı fuarlar ve ihalelerle ilgili bilgilendirilme, Üye kimlik kartı ile Türkiye'nin birçok yerindeki otellerde indirimli olarak konaklama imkanı, Başarılı firmaların ödüllendirilmesi.