Motosiklet muayene gecikme zammı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Motosiklet muayene gecikme zammı ne kadar?
  2. Muayenesi gecen araç kaç gün gecikebilir?
  3. Vize cezası kaç gün?
  4. Araç muayenesi geç yapılırsa ne olur?

Motosiklet muayene gecikme zammı ne kadar?

Kanun çıktıktan sonra muayene süresi dolan araçlar, geciktikleri takdirde, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edecektir. Motorlu taşıt vergisi ve trafik cezası yapılandırmaları için 31/8/2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulmalıdır.

Muayenesi gecen araç kaç gün gecikebilir?

Araç sahiplerinin düzenlemeden yararlanması için belirli bir gecikme süresi sınırı bulunmamaktadır. İlgili düzenlemeden, muayenesi 1 ay geciken araçlar da faydalanabildiği gibi, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabilecektir.

Vize cezası kaç gün?

ARAÇ MUAYENE CEZASI Muayenesiz araç kullanma cezası 2021 yılında 314 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Eğer bu ceza tebliğ tarihinden sonraki 15 gün içerisinde ödenirse ceza üzerinden %25'lik bir indirim uygulanacaktır. 15 günden sonra ödenen cezalarda herhangi bir indirim uygulanmaz.

Araç muayenesi geç yapılırsa ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.