Boyun fıtığı ayakta uyuşma yapar mı?

İçindekiler:

  1. Boyun fıtığı ayakta uyuşma yapar mı?
  2. Boyun fıtığı bacakta uyuşma yapar mı?
  3. Boyun fıtığı omuriliğe baskı yapar mı?
  4. Boyun fıtığı nerelere baskı yapar?

Boyun fıtığı ayakta uyuşma yapar mı?

Bel ve Boyun Fıtıkları: Omurlar arasında yer alan pulposunun arka yana doğru fıtıklaşması sonucu boyun fıtığında; sırt, omuz, kol, boyun ağrısı ve uyuşma, bel fıtığında ise bel ağrısı, bacak ağrısı, bacakta uyuşma ve incelme şikayetleri olur.

Boyun fıtığı bacakta uyuşma yapar mı?

Boyun fıtığı genellikle boyundan tek bir kola yayılan ağrı, kolda ve elde olan uyuşma ile seyreder. Bu tabloya o kolda ve elde güçsüzlük eşlik edebilir. Eğer fıtıklaşan disk parçası çok büyükse ve omuriliğe de baskı yapıyorsa bacaklarda uyuşma ve güçsüzlük de yapabilir.

Boyun fıtığı omuriliğe baskı yapar mı?

Her omurga arasında yastıkçık dediğimiz kıkırdaklar mevcuttur. Bu kıkırdak yapının yırtılarak, omurga içinde seyreden omurilik veya kola dağılan sinirlere baskı yapması donucu oluşan hastalığa boyun fıtığı denir.

Boyun fıtığı nerelere baskı yapar?

Boyun fıtığı hastalarında sıklıkla görülen radiküler ağrı, boyun bölgesinde sıkışan bir sinir nedeniyle omuzlara, kollara, ellere veya parmaklara vurabilen ağrı ile karakterizedir. Bu tarz ağrılar sinir köküne yapılan basının derecesine göre baş bölgesine, boyun bölgesine, omuz ve kollara rahatlıkla yayılabilir.