Ilk kameralı cep telefonu hangi yıl?

İçindekiler:

  1. Ilk kameralı cep telefonu hangi yıl?
  2. Ilk çift kameralı telefon hangisi?
  3. Telefonlarda 3 kamera ne işe yarar?
  4. iPhone 11 de neden 3 kamera var?
  5. Huawei 2 kamera ne işe yarar?

Ilk kameralı cep telefonu hangi yıl?

Dünyanın ilk kameralı cep telefonu VP-210 Visual Phone'du. Japonya'da 1999 gibi erken bir yılda yukarda bahsedilen iki modelden daha önce piyasaya sürüldü. İlk kameralı telefon olmasının yanı sıra daha da ilginç olanı, bugünün özçekim kameralarına benzeyen bir ön kamerası olmasıydı.

Ilk çift kameralı telefon hangisi?

İşte anı yakalayıp paylaşmak için kullanılan, fotoğraf makinesi düşmanı akıllı telefonlar: 2014'te HTC'nin piyasaya sürdüğü HTC One M8 telefonu ilk çift kameralı telefon olarak hayatımıza girdi. Telefonun ortasında altlı üstlü olarak yer alan kameralar bize ilk çift kamera deneyimini yaşatmış oldu.

Telefonlarda 3 kamera ne işe yarar?

Huawei P20 Pro, bu 3 kamerayı kullanarak 4 farklı otofokusa olanak tanıyor. Bunlar; lazer odaklama, derin odaklama, faz algılama odaklama ve kontrast odaklama. Buna ek olarak telefonda kullanılan nöral ağ destekli işlemci Kirin 970 ile diğer telefonlardan daha başarılı kareler yakalamak mümkün hale gelebiliyor.

iPhone 11 de neden 3 kamera var?

Gece modu, portre modu, geniş açı modu, yavaş çekim modu gibi kamera modlarının hepsi için bu 3 kamera ve onların kombinasyonları kullanılıyor. Ayrıca sadece arka planı siyah, siyah-beyaz yapmak isterseniz devreye yapay zekâ yazılımları giriyor.

Huawei 2 kamera ne işe yarar?

İkincil kamera, fotoğrafı çekilmek istenen nesnenin arka plandan ayrılmasını sağlar. Yazılım da arka planı bulanıklaştırır, böylece 'sanal' bir derinlik efekti verilmiş olur.