Makara ne anlamı?

İçindekiler:

  1. Makara ne anlamı?
  2. Geyik yapmak ne demektir?
  3. Paytak nedir ne demektir?
  4. Makara sistemi ne demek?
  5. Geyik muhabbeti neden çıkmıştır?
  6. Paytak kime denir?
  7. Paytak paytak yürümek ne demek?
  8. Geyik Muhabbeti adı nereden gelir?
  9. Geyik muhabbeti anlamı nedir?
  10. Paytak ayak nedir?
  11. Paytak bacak ne demek?

Makara ne anlamı?

a. (maka'ra) 1. Üzerine iplik, tel, şerit vb. sarılan, kenarları çıkıntılı, ekseni boyunca delik silindir, bobin.

Geyik yapmak ne demektir?

Geyik yapmak ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Boş, yararsız konuşmak. "Geyik yapmayı bırakın, şu temizliği bitirin."

Paytak nedir ne demektir?

Çarpık, eğri bacaklı, satranç oyununda piyade taşı.

Makara sistemi ne demek?

Cisimleri yükseğe kaldırmak için kullanılan, bir eksen etrafında serbestçe dönebilen, çevresinde bir ipin geçebilmesi için bir oluğu bulunan teker şeklindeki basit makinelere makara denir. ... Ayrıca en az bir sabit bir hareketli makaranın bir araya gelmesiyle oluşan sisteme de palanga (Bileşik Makara) adı verilir.

Geyik muhabbeti neden çıkmıştır?

Geyik, döneminde çok ünlenmiştir. Hatta o kadar ünlenmiştir ki Abdulhamid'e karşı verilen mücadelenin sembolü haline gelmiştir. Resneli Niyazi, her daim geyiğiyle fotoğraf çekinmiş ve bu geyik ülke genelinde çok konuşulur bir hal almıştır. Bu sayede ''Geyik Muhabbeti'' deyimi de edebiyatımıza geçmiştir.

Paytak kime denir?

Paytak kelimesi Türkçe'de "satrançta piyon, piyade askeri" anlamına gelir.

Paytak paytak yürümek ne demek?

Çocuklar yürüyüş sırasında dengeyi sağlamak için erişkinlerden farklı olarak adım aralığını geniş tutarlar bu durumda da 'paytak' yürüyüş görülebilmektedir. İki taraflı kalça çıkığında da ördekyürüyüşünü andıran bir tablo görülebilir ancak bunun ayrımı yine bir uzman görüş tarafından sağlanmalıdır.

Geyik Muhabbeti adı nereden gelir?

''GEYİK MUHABBETİ'' DEYİMİ NEREDEN GELİR? Abduhamit döneminin asi subaylarından olan Resneli Niyazi, tarihte önemli bir yere sahiptir. ... Resneli Niyazi, her daim geyiğiyle fotoğraf çekinmiş ve bu geyik ülke genelinde çok konuşulur bir hal almıştır. Bu sayede ''Geyik Muhabbeti'' deyimi de edebiyatımıza geçmiştir.

Geyik muhabbeti anlamı nedir?

Geyik muhabbeti deyimi Türkçe'de 'gevezelik, yararsız, uzun konuşma' (Hulki Aktunç, Büyük Argo Sözlüğü) demektir.

Paytak ayak nedir?

Çarpık ayak hastalığı, ayaklardan birinin veya her ikisinin birden doğal pozisyonunda hafifçe içe ve aşağı doğru olmasıyla seyreden ve bebeklik döneminde ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastaların yarısında sadece tek ayak etkilenirken, diğer yarısında iki ayak birden etkilenmektedir.

Paytak bacak ne demek?

Paytak bacaklı duruş: Bacak topuk eklemine kadar düzgündür. Fakat ayak düşey çizginin iç tarafında kalır. Tırnakların ön kısmı içeriye doğru dönmüştür (Şekil 24). Bu üç bozuk bacak duruşunda da ağırlık tırnağın dış yarımına biner.