Teşvik nasil yazilir TDK?

İçindekiler:

  1. Teşvik nasil yazilir TDK?
  2. Hoparlör nasıl yazılır?
  3. Teşvik etmek nasıl?
  4. Birçok insan nasıl yazılır?
  5. Hoparlör nedir kısa bilgi?
  6. Hoparlör hangi dil?
  7. Teşvik edildi ne demek?
  8. Teşvik ne demek örnek?

Teşvik nasil yazilir TDK?

2- Bir kimseyi kötü bir iş yapması için kışkırtma. TEŞVİK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin teşvik mi, teşfik mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı teşvik şeklinde olmalıdır.

Hoparlör nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre sözcüğün doğru yazımını bu başlık altından öğrenebilirsiniz. İşte hoparlör nasıl yazılır sorusunun cevabı! HOPARLÖR NASIL YAZILIR? TDK'ye göre doğru yazılışı 'hoparlör' olarak yazılmaktadır.

Teşvik etmek nasıl?

Teşfik nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu açısından bu kelimenin doğru kullanış biçimi "teşvik" şeklindedir. Bazı yerlerde, bazı konuşmalarda teşvik olarak da kullanılsa da bu biçim doğru değildir.

Birçok insan nasıl yazılır?

TDK Yazımı Birçok Mu, Bir Çok Mu? Türk Dil Kurumu'nda yer alan bilgilere göre 'birçok' birleşik olarak yazılmalıdır. Ayrı olarak karşımıza hatalı çıkan kelimelerden birisidir.

Hoparlör nedir kısa bilgi?

Hoparlör, elektrik akımı değişimlerini ses titreşimlerine çeviren alettir. Türkçe eş anlamlısı sesucaltan sözcüğüdür. 1920 yıllarında elektrikli ses dalgalarının kaydedilip yayınlanmasına imkân sağlayan buluşlar ortaya çıktı. Bu buluşların neticesinde ilk hoparlör 1924-1925 yıllarında yapılmıştır.

Hoparlör hangi dil?

Fransızca'dan direkt olarak aldığımız “hoparlör“, bu dilde “yüksek” anlamına gelen “haut” ve “konuşmak” fiilinden gelen “parleur” kelimelerinden oluşuyor.

Teşvik edildi ne demek?

TEŞVİK NE DEMEK: 1- İsteklendirme, özendirme. 2- Bir kimseyi kötü bir iş yapması için kışkırtma.

Teşvik ne demek örnek?

Teşvik, Türk Dil Kurumunda; “İsteklendirme, özendirme” şeklinde tanımlanmıştır. Devletin sunduğu teşvikler, toplumsal refah ve kalkınma düzeyini hızlandırmayı amaç edinmiş araçlardan biridir.