Tomografi sonuçları ne zaman çıkar?

İçindekiler:

  1. Tomografi sonuçları ne zaman çıkar?
  2. Tomografi ortalama kaç dakika sürer?
  3. Tomografide verilen ilac nedir?
  4. Tomografi sonucu nasıl öğrenilir?
  5. e-Nabız tomografi sonucu nasıl öğrenilir?
  6. Covid testinde tomografi neden çekilir?

Tomografi sonuçları ne zaman çıkar?

Bilgisayarlı tomografi sonucu ne kadar zamanda çıkar? Tomografi ardından hastanın çıkan raporları incelenir ve vücudun hangi bölümü ile ilgili olduğu değerlendirilir. Tomografi sonrası on gün içerisinde doktor tarafından hastalar sonuca ulaşabilir.

Tomografi ortalama kaç dakika sürer?

İşlem genellikle 20 ila 30 dakika sürer.

Tomografide verilen ilac nedir?

İlaçlı Tomografi çekimlerinde yapılacak incelemenin türüne göre hastaya ağız yoluyla veya damardan enjekte edilerek kontrast madde verilir. Bilgisayarlı Tomografide kullanılan ilaçlar genellikle iyot veya baryum içermektedir.

Tomografi sonucu nasıl öğrenilir?

Emar sonucunuzu öğrenmek için e-Nabız sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-nabız sayfasına giriş yapmak için T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Sayfaya giriş sağladıktan sonra size verilen barkod veya sonuç belgesini sisteme girerek sonucunuza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

e-Nabız tomografi sonucu nasıl öğrenilir?

e- Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra, yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte bu ekranda listeleyebilirsiniz. Dilediğiniz tahlilin üzerine basarak detaylarına ulaşabilirsiniz. Tarih aralığına ve işlem adına göre filtreleme yapabilirsiniz.

Covid testinde tomografi neden çekilir?

Klinik kötüleşmenin olduğu durumlarda, COVID-19 hastalığının ilerlemesi, pulmoner emboli (akciğer damarına pıhtı atması) veya üstüne eklenen bakteriyel pnömoni (zatürre) gibi veya muhtemel COVID-19 miyokard hasarına bağlı kalp yetmezliğini değerlendirmek için BT görüntüleme önerilmektedir.