Zedprex hangi hastalıklarda kullanılır?

İçindekiler:

  1. Zedprex hangi hastalıklarda kullanılır?
  2. Prozac depresyona iyi gelir mi?
  3. Zebrax ne için kullanılır?
  4. ZYPREXA ne zaman içilmeli?
  5. ZYPREXA nedir yan etkileri nelerdir?

Zedprex hangi hastalıklarda kullanılır?

Depresyon tedavisinde yaygın olarak kullanılan ve oldukça etkili olan bu ilaç, eski antidepresanlara göre daha az yan etkiye sahiptir. Prozac, Zedprex, Deprex, Florak, Fulsac, Depset, Target gibi ilaçların içinde antidepresan madde olarak bulunur.

Prozac depresyona iyi gelir mi?

Prozac, selektif serotonin geri alım inhibitörü (SSRI) olarak bilinen bir tür antidepresandır. Etken maddesi fluoksetin olan Prozac, sıklıkla depresyon tedavisinde, bazen de obsesif kompulsif bozukluk, adet öncesi sendromu ve blumia (yeme bozukluğu) tedavisinde kullanılır.

Zebrax ne için kullanılır?

ZYPREXA antipsikotikler adı verilen bir ilaç grubuna aittir ve aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır: Gerçekte var olmayan şeyleri duymak, görmek veya hissetmek, yanlış inanışlar, anormal şüphecilik, içine kapanmak gibi semptomların eşlik ettiği bir hastalık olan şizofreninin tedavisinde kullanılır.

ZYPREXA ne zaman içilmeli?

ZYPREXA VELOTAB tableti doktorunuzun tavsiyesi üzerine günde bir kez alınız. Tabletlerinizi hergün aynı zamanda alınız. Tableti yemekler ile birlikte ya da tek başına almanız fark etmemektedir.

ZYPREXA nedir yan etkileri nelerdir?

Bunlar ZYPREXA'nın hafif yan etkileridir. Olanzapin kullanırken bunaması (demans) olan yaşlı hastalar inme, zatüree, idrar kaçırma, düşmeler, aşırı yorgunluk, var olmayan şeyleri görme (halüsinasyonlar), vücut ısısında artış, ciltte kızarıklık ve yürümede zorluktan şikayet etmektedirler.