Krediyle araba almak günah mi?

İçindekiler:

  1. Krediyle araba almak günah mi?
  2. Otomobil kredisi nasıl alınır?
  3. Kredi çekmenin günahı nedir?
  4. Kredi ile araba alınır mı?
  5. Çok zor durumda kredi çekmek caiz mi?
  6. Faiz yemenin günahı nedir?
  7. Taşıt kredisi kimlere verilir?
  8. Kaç yaşına kadar araç kredisi verilir?

Krediyle araba almak günah mi?

Fetvada şöyle denildi: İslam'da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. ... İş kurmak veya genişletmek; ev, araba satın almak üzere kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de bu kapsamdadır ve caiz değildir.

Otomobil kredisi nasıl alınır?

Bankalar Taşıt Kredisi İçin Hangi Belgeleri İstiyor?
  1. Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.
  2. İkametgah belgesi.
  3. Taşıt kredisi çekecek kişinin adına düzenlenmiş olan son iki aya ait elektrik, su ya da doğal gaz faturalarından en az biri.
  4. Noter satış sözleşmesi.
  5. Sıfır km araçlar için otomobil faturası ya da proforma faturası
Daha fazla öğe...

Kredi çekmenin günahı nedir?

Kutsal kitabımız Kur'an da faizcilik ile bir çok ayet ve hadis yer almaktadır. Tüm bu hadisler de ve ayetlere de faizcilik yasaklanmış ve haram kılınmıştır. İster devlet bankasından çekin ister özel bankalardan kredi çekin kullanılan para haramdır.

Kredi ile araba alınır mı?

Taşıt Kredisi Özellikleri Sıfır kilometre araç alırken genellikle kefil şartı aranmaz. Aldığınız aracı ödeme süreci boyunca rehni ile kullanabilirsiniz. İkinci el araç alırken ise kefil şartı aranabilir ve taşıtın kasko değeri üzerinden kredi çekilebilir.

Çok zor durumda kredi çekmek caiz mi?

Programına katılan bir izleyicinin "Hangi durumda kredi çekmek caizdir?" sorusuna yanıt veren Nihat Hatipoğlu, "Hiçbir çare kalmayacak kadar zorda kalınırsa biz fetva veremeyiz" dedi.

Faiz yemenin günahı nedir?

Faiz haramdır; İslam'ın hukuk ve ahlâk sisteminin temelinde yer alan 'Hak' kavramına aykırıdır. Faiz kul hakkını hiçe sayarak, insanları kolaylıkla aldatmanın yolunu açar, toplumu felakete sürükler. Yalnızca malın değil, hayatın da bereketini kaçırır” denildi.

Taşıt kredisi kimlere verilir?

Kredi alabilmek için öncelikle “Taşıt kredisine kimler başvurabilir?” sorusunu doğru bir şekilde cevaplamak gereklidir. Başvurularınızın bankanız tarafından incelenmesi ve sonrasında kabul görmesi içinse 18 yaşını doldurmanız, yani reşit olmanız ilk şart.

Kaç yaşına kadar araç kredisi verilir?

İkinci el araçlarda kredi yaş sınırı bulunmaktadır ve bu sınır bankaların inisiyatifine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Genellikle en fazla 5 yaşında olan araçlara araç kredisi sağlanırken bu süre bazı bankalarca 10 yaşa kadar çıkarılmıştır.