Araç muayene istasyonlarında af var mı?

İçindekiler:

  1. Araç muayene istasyonlarında af var mı?
  2. Araba muayene gecikme cezası ne kadar?
  3. 2021 muayene cezası ne kadar?
  4. Araç muayene cezası af var mı?
  5. Araç muayene 3 günü geçerse cezası var mı?
  6. Araç muayene affı ne zamana kadar geçerli?
  7. Araç muayenesi 3 gün gecikirse ne olur?
  8. Muayene tarihi geçince ne olur?
  9. Araç muayene cezası nasıl hesaplanır?
  10. Araç muayene cezaları af kapsamında mı?
  11. Muayenesiz araç kaç gün?

Araç muayene istasyonlarında af var mı?

Trafik cezalarını kapsayan af yasasına en büyük müjde geldi. ... Araç muayenesini geciktirenler için af geldi. TÜVTÜRK muayene ücretleri affediliyor. Vatandaş yüzde 5, yıllık yüzde 60 faizden kurtulacak.

Araba muayene gecikme cezası ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

2021 muayene cezası ne kadar?

ARAÇ MUAYENE GECİKME BEDELİ 2021 Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Araç muayene cezası af var mı?

Aracına zamanında muayene yaptırmayanlar aylık yüzde 5, yıllık yüzde 60 faizden kurtulacak. Trafik cezalarını da kapsayan af yasasına araç muayene cezaları da eklendi. Esnaf, hekim, avukat gibi meslek mensuplarının aidat borçları da af kapsamına alındı.

Araç muayene 3 günü geçerse cezası var mı?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Araç muayene affı ne zamana kadar geçerli?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eklenen önergeye göre, araç muayenesi yaptırmaları gerektiği halde süresinde yaptırmamış olanlar, 31 Aralık 2021'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları halinde aylık yüzde 5 gecikme faizini ödemekten kurtulacaklar.

Araç muayenesi 3 gün gecikirse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Muayene tarihi geçince ne olur?

Muayene süresi geçen araçlardan her ay için muayene ücretinin %5'i oranında gecikme cezası alınır. Ayrıca muayene süresinin bir gün dahi geciktirilmesi durumunda %5 gecikme cezası uygulanır. TÜVTÜRK tarafından tahsil edilen gecikme tutarları ise Gelir İdaresi Başkanlığına aktarılır.

Araç muayene cezası nasıl hesaplanır?

GECİKİLEN HER AY İÇİN MUAYENE ÜCRETİ %5 FAZLASI İLE ALINIYOR Fazla alınan bedel muayene ücretinin yüzde 5'inin 3 ile çarpılmasıyla hesaplanıyor. Süre hesaplanırken de gün değil gecikilen ay dikkate alınıyor. Tahsil edilen fazla tutarların tamamı, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na aktarılıyor.

Araç muayene cezaları af kapsamında mı?

Trafik cezalarını da kapsayan af yasasına araç muayene cezaları da eklendi. Esnaf, hekim, avukat gibi meslek mensuplarının aidat borçları da af kapsamına alındı. AKP'li milletvekillerinin TBMM'ye sunduğu yeni af yasa teklifine, aracının muayenesini yaptırmadığı için cezaya yakalanan araç sahipleri de eklendi.

Muayenesiz araç kaç gün?

Araç sahiplerinin düzenlemeden yararlanması için belirli bir gecikme süresi sınırı bulunmamaktadır. İlgili düzenlemeden, muayenesi 1 ay geciken araçlar da faydalanabildiği gibi, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabilecektir.