Nazende Sevgilim ne anlama geliyo?

İçindekiler:

  1. Nazende Sevgilim ne anlama geliyo?
  2. Nazende ne anlama gelir?
  3. Yadına düşmek ne demek?
  4. Nazende Sevgilim ilk kim söyledi?
  5. Nazende Sevgilim hangi yöreye ait?
  6. Sen de tek benim yadıma düştün ne demek?
  7. Nazende Sevgilim hangi yörenin?
  8. Nazende Sevgilim şarkı sözü kime ait?
  9. Yadıma düştüm ne demek?
  10. Nazende ne demek Osmanlıca?
  11. Azeri yadıma düştün ne demek?
  12. Nazende Sevgilim hangi müzik türü?

Nazende Sevgilim ne anlama geliyo?

İşveli, cilveli ve nazlı gibi farklı anlamlar taşıyan nazende kelimesi, sevgiliyi nitelemek için tercih edilebilmektedir. Nazende sevgilim kelimesi, kişinin tatlılığını tasvir etmektedir. ... Naz yapan kişi anlamını içerdiğinden nazlı kelimesi ile anlamdaştır.

Nazende ne anlama gelir?

Nazende Azeri Türkçe'sinde "Naz edici, nazlı, hoş edalı" gibi anlamlara gelmektedir.

Yadına düşmek ne demek?

Yadıma düştün, aklıma düştün, aklıma geldin manasındadır.

Nazende Sevgilim ilk kim söyledi?

Türkiye'deki ilk konserini 1961 yılında, Ankara ve İstanbul'da, kemancı Azat Aliyev'in eşliğinde gerçekleştirdi. Azeri türkülerinin dünyaca bilinmesinin en önemli faktörlerinden birisi olan Behbudov, “Nazende Sevgilim” türküsüyle de andığımız sanatçılardan birisi oldu.

Nazende Sevgilim hangi yöreye ait?

Azeri türkülerinin dünyaca bilinmesinin en önemli faktörlerinden birisi olan Behbudov, “Nazende Sevgilim” türküsüyle de andığımız sanatçılardan birisi oldu. Kültür dünyamıza kattığı değerler ve ölümsüz ismiyle hep aramızda olan Reşid Behbudov'u bu vesileyle anmış olalım.

Sen de tek benim yadıma düştün ne demek?

Yadıma düştün sözcüğü Azerice olup, Türkçe karşılığı olarak "hatırıma geldin, aklıma geldin, aklıma düştün" şeklinde ifade edilebilir. Yani şarkıda da olduğu gibi sevgiliye özlemi anlatan bir ifadedir.

Nazende Sevgilim hangi yörenin?

Nazende Sevgilim Harika Bir Azerbaycan Türküsü

Nazende Sevgilim şarkı sözü kime ait?

Nazende Sevgilim şarkısının bestekarı Azeri Bekirof'tur. Bekirof'un kim olduğu adeta sırdır. Onun hakkında araştırma yapmaya kalksanız, Azeri olmasının dışında bir bilgiye ulaşamazsınız. Eserin şairi olan İslam Seferi hakkında ise vikipediya şunları yazar; şair, oyun yazarı, çevirmen ve emektar sanat adamı.

Yadıma düştüm ne demek?

Yadıma düştün kelimesi akla gelinmesi ve hatırlamak anlamı taşır. Büyük bir özlem ifadesi olan yadıma düştün 'aklıma geldin', 'hatırıma geldin' anlamına gelmektedir.

Nazende ne demek Osmanlıca?

Azerbaycan Türkçesinde Nazende, "Ed Naz", "Naz Et", "Ed hoş bir eda" demektir. Bu, "Alagözlü Yar" albümünde Hakan Yılmaz'ın söylediği şarkının adı olarak da bilinmektedir. Naz, Azerbaycan Türkçesinden geçen bir kelimedir.

Azeri yadıma düştün ne demek?

Yadıma düştün kelimesi akla gelinmesi ve hatırlamak anlamı taşır. Büyük bir özlem ifadesi olan yadıma düştün 'aklıma geldin', 'hatırıma geldin' anlamına gelmektedir.

Nazende Sevgilim hangi müzik türü?

Böylesine iki ustanın elinden çıkan, dünyaca tanınmasını Reşid Behbudov'a borçlu olduğumuz bu şarkı, hicaz makamında bir başyapıttır.