Propolis Faydaları Nelerdir Nasıl Kullanılır?

İçindekiler:

  1. Propolis Faydaları Nelerdir Nasıl Kullanılır?
  2. Propolis zararları nelerdir?
  3. Ersağ sıvı propolis ne ise yarar?
  4. Propolis damla kimler kullanamaz?
  5. Sıvı propolis kimler kullanamaz?
  6. Sıvı propolis nasıl kullanılır Ersag?
  7. Arı propolis nasıl kullanılır?
  8. Propolis bozulur mu?
  9. Propolis ne kadar dayanır?
  10. Propolisi nasıl kullanabiliriz?

Propolis Faydaları Nelerdir Nasıl Kullanılır?

Sprey formda olan propolis boğaz enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olarak boğaza sıkılarak, şurup ise öksürük ve ağız yaraları için uygulanır. Toz formunda olan propolisin ise bal ile birlikte tüketildiğinde daha etkili olduğu bilinir. İçeceklere ve yoğurda eklenerek tüketilebilir.

Propolis zararları nelerdir?

Propolisin yan etkileri ve zararları
  • Yüksek dozda kullanıldığında mideye rahatsızlık verebilir.
  • Bal alerjisi olan kişilerin propolis tüketmesi tavsiye edilmemektedir.
  • Uzun süreli kullanımda alerjik reaksiyona, hassas ciltlerde kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir.
Daha fazla öğe...

Ersağ sıvı propolis ne ise yarar?

Propolis, yaraların iyileşmesinde hücre yenileyici olarak, verem, ülser, romatizma, egzama, bazı dermatolojik hastalıklara, mantar hastalıklarına, ağız ve diş hastalıklarına iyi gelir.

Propolis damla kimler kullanamaz?

Bal alerjisi olan kişilerin propolisi kullanması tehlikeli olmaktadır. 2 yaşın altındaki çocuklara bal verilmediği gibi propolis de verilmemelidir. Bu çocukların sindirim sistemi propolisi sindirmeye henüz hazır değildir. Astım hastalığı için ilaç kullananlara propolis önerilmez.

Sıvı propolis kimler kullanamaz?

Alkol alan kişiler: Alkol alan kişilerde Propolis kullanımı bulantı ve kusmaya yol açabileceği için bu kişilerin bu ürünü kullanması tavsiye edilmez. Astım hastaları: Astım hastası olan kişilerin Propolisi kontrollü ve düşük miktarlarda kullanması gerekir.

Sıvı propolis nasıl kullanılır Ersag?

Ersağ Sıvı Propolis içeriğinde dolgu ve katkı maddesi bulunmamaktadır. Ürünün içeriği, ürün bileşenleri tablosunda yer almaktadır. Önerilen Kullanım Şekli: Günde iki defa yarım bardak (100 ml) su içerisine 5'er damla (0,2 ml) damlatılarak kullanılır. Kullanmadan önce çalkalayınız.Takviye edici gıda olarak tüketilir.

Arı propolis nasıl kullanılır?

En çok kullanılan propolis ürünü sıvı damla şeklindedir. Damla ürünü bal, yoğurt, ekmek, pekmez vb. gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz. Suda çözünür olanı su, süt, meyve suyu, çay, kahve vb. içeceklerinize damlatarak tüketebilirsiniz.

Propolis bozulur mu?

Işık görmeyen dolapta saklayabilirsiniz. Hadroalkolik propolis damlalarında; şişenin kapağı gevşek kalırsa etil alkol buharlaşıp kıvamı koyulaşabilir. Bu bozulduğu anlamına gelmez. Uzun süre kullanmayacaksanız buzdolabının kapağında saklayabilirsiniz.

Propolis ne kadar dayanır?

Propolis Kullanımı Kullanim Şeklive saklama koŞullari: Oda Sıcaklığında Muhafaza Ediniz. Propolis oda sıcaklığında 18 ay boyunca besin değerini ve özelliklerini korur.

Propolisi nasıl kullanabiliriz?

En çok kullanılan propolis ürünü sıvı damla şeklindedir. Damla ürünü bal, yoğurt, ekmek, pekmez vb. gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz. Suda çözünür olanı su, süt, meyve suyu, çay, kahve vb. içeceklerinize damlatarak tüketebilirsiniz.