Menisküs tedavisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Menisküs tedavisi nasıl yapılır?
  2. Dizlerde menisküs neden olur?
  3. Menisküs agrisi nereye vurur?
  4. Menisküs geçer mi?
  5. Menisküs yırtığı olan yürüyüş yapabilir mi?
  6. Diz yırtılmasına ne iyi gelir?
  7. Menisküs patlarsa ne olur?
  8. Menisküs ne tarafta olur?
  9. Menisküs sıcak mı soğuk mu?
  10. Menisküs yırtığı tedavisi ne kadar sürer?

Menisküs tedavisi nasıl yapılır?

Menisküs Yırtığı Tedavisi Dinlenme, buz uygulama, bandaj, dizin vücuttan yukarıda tutulması tedavideki ilk basamaklardır ve hastaya ciddi yardımı olur. Ağrı ve şişliği gidermeye yönelik ağrı kesici ilaçlar bu dönemde kullanılabilmekte olup fizik tedavi ve kas güçlendirici egzersizlerden de yararlanılabilmektedir.

Dizlerde menisküs neden olur?

Menisküs diz eklemleri arasında bulunan koruyucu kıkırdak dokudur. Dizin ani hareket ettirilmesi veya dize fazla ağırlık binmesi sonucu yırtılabilir. Menisküs yırtığı daha çok sporcularda görülmekle birlikte, yaş ilerledikçe bu doku zayıfladığı için çömelmek bile menisküs yırtığına neden olabilir.

Menisküs agrisi nereye vurur?

Yırtığın boyutlarına göre dizde kilitlenme, takılma, klick sesi gibi şikayetler olurken dizde şişlik te eşlik edebilir. Menisküs yaralanması olan hastalar genellikle diz ekleminde ağrı, şişlik, kilitlenme şikayetiyle polikliniğe başvuruyorlar.

Menisküs geçer mi?

Dizlerde, ilerleyen yaş ve kiloya bağlı olarak ortaya çıkabilen hastalıklar arasında en sık görülen menisküs yırtıkları, ameliyatsız da tedavi edilebiliyor. Dizde derecesi düşük olan problemler ve stabil yırtıklar, egzersiz uygulamaları ve ilaç kullanımı ile iyileşebiliyor.

Menisküs yırtığı olan yürüyüş yapabilir mi?

Bu yüzden sportif aktivitelerin süresi kademeli artırılmalıdır. Yüzme, yürüyüş, pilates gibi aktivitler sorun yaratmaz. Ama bu tip aktivitelerle menisküs yırtığına direk bir faydası da yoktur.

Diz yırtılmasına ne iyi gelir?

Zencefil, menisküs yırtığının neden olduğu ağrıları dindirme konusunda başarılı sonuçlar verir. Ilıyan zencefil suyunu diz bölgesine sürerek masaj yaptığınızda ise dokuların daha hızlı onarılmasına destek olabilirsiniz. Genel kas ve kemik sağlığını korumak için düzenli olarak zencefil çayı içmelisiniz.

Menisküs patlarsa ne olur?

Ağrı özellikle ani dönüşlerde ve çömelme sırasında ortaya çıkar. Yırtık menisküs parçaları eklem yüzleri arasına girerek dizde takılma ve kilitlenme gibi belirtilere yol açabilir. Bu beraberinde daha önceden dizde olmayan kıtırtı benzeri seslere de yol açabilir.

Menisküs ne tarafta olur?

Menisküs, dizde bulunan hilal veya “c” şeklinde bir kıkırdak diskidir. Her dizde iki menisküs vardır. Bunlar, dizin iç tarafında medial menisküs ve dizin dış tarafındaki lateral menisküs.

Menisküs sıcak mı soğuk mu?

Menisküste meydana gelen yırtık sonrasında zaman zaman şişmeler ve şiddetli ağrı meydana gelir. Bu durumda ağrının şiddetini azaltmak için soğuk kompres yapılır.

Menisküs yırtığı tedavisi ne kadar sürer?

Menisküs ameliyatı yırtığın alındığı durumlarda 15-30 dakika, dikildiği durumlarda yaklaşık 1 saat sürmektedir.