B1 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2021?

İçindekiler:

  1. B1 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2021?
  2. B1 sınıfı araç nedir?
  3. B1 sınıfı ehliyet nasıl alınır?
  4. Araba ehliyeti B1 mi?
  5. 1 grup sürücü nedir?
  6. A1 sinifi ehliyet neler kullanir?

B1 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2021?

En sık kullanılan sınıf olan B sınıfı ehliyet, otomobil ve kamyonet için geçerli olurken B1 dört tekerlekli motosiklet kullanmaya uygundur. BE ise römorklu otomobil ve kamyonet kullanımına uygundur. Yeni ehliyet sınıfları ile kullanılabilecek diğer araçlar aracın özelliklerine göre de sınıflandırılmıştır.

B1 sınıfı araç nedir?

"B1" sınıfı sürücü belgesi net motor gücü 15 KW'ı, net ağırlığı 400 KG'ı, yük taşımacılığında kullananlar için net ağırlığı 550 KG'ı geçmeyen dört (4) tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir. Elektrikle çalışan araçların net ağırlığının hesaplamalarında batarya ağırlığı dikkate alınmaz..

B1 sınıfı ehliyet nasıl alınır?

B1 ehliyeti almak isteyen sürücü adayları öncelikle bir sürücü kursuna kayıt olmaları gerekmektedir. Sürücü kursuna kayıt olurken de sürücü adayından nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet biometrik fotoğraf, sağlık raporu, diploma veya diploma yerine geçen belge talep edilmektedir.

Araba ehliyeti B1 mi?

B Sınıf Sürücü Belgesi Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor.

1 grup sürücü nedir?

Renk körlüğü olan kişilere sürücü belgesi verilmez. ... a) Tek veya iki taraflı afak olanlara ikinci grup sürücü belgesi verilmez. b)Tek veya iki taraflı afak olanlar ameliyattan 6 ay sonra göz muayenesinin 2/a bölümündeki görme şartlarına sahip iseler birinci grup sürücü belgesi verilir.

A1 sinifi ehliyet neler kullanir?

A1 motosiklet ehliyeti alma yaşı cc-11 kw/14 hp geçmeyen motosiklet kullanabilir.A1 motosiklet ehliyeti M motorlu bisiklet(Moped)ehliyetini kapsamaktadır.