Sosyoloji okuyan ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Sosyoloji okuyan ne kadar maaş alır?
  2. Sosyoloji mezunu rehber öğretmen olarak atanabilir mi?
  3. 2 yıllık sosyoloji mezunları ne iş yapar?
  4. Sosyoloji mezunu rehber öğretmen olabilir mi?
  5. Felsefe grubu öğretmeni nasıl olunur?
  6. Sosyoloji Bölümü Hangi alandan alıyor?
  7. Sosyal çalışmacı ne mezunu?
  8. Sosyoloji bölümü formasyon alabilir mi?
  9. Felsefe bitiren rehber öğretmen olabilir mi?

Sosyoloji okuyan ne kadar maaş alır?

Yeni mezun olmuş bir sosyolog işe girerken genellikle asgari ücretle özel sektörde bulabiliyor. Fakat kamuda çalışan bir sosyolog ise, 4.000 TL ile 6.000 TL arasında maaş alıyor.

Sosyoloji mezunu rehber öğretmen olarak atanabilir mi?

Bilindiği üzere MEB, 2011 yılında yaklaşık yirmi bin civarında olan rehber öğretmen açığını kapatmak için “sosyoloji” alanından mezun olan kişilere rehber öğretmenlik alanına geçiş hakkı tanımıştı. ... Bugün alan değişiklikleri sürecinde sosyoloji alanı mezunlarının rehber öğretmenlik alanına geçişine müsaade edilmiyor.

2 yıllık sosyoloji mezunları ne iş yapar?

Sosyoloji (Türkçe) Bölümünden mezun olan öğrenciler sosyolog olarak, kamuda ve özel sektördeki pek çok alanda çalışma imkânı yakalar. Sosyoloji mezunları; Formasyon alarak, MEB'e bağlı okullarda ve üniversitelerde, Felsefe Grubu Öğretmeni unvanıyla çalışabilir.

Sosyoloji mezunu rehber öğretmen olabilir mi?

Sosyoloji mezunları rehber öğretmen olabiliyor ama en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgelendirmeleri gerekiyor. YÖK ve Bakanlığın aldığı karar doğrultusunda şartları tamamlayanlar başvuru yapabiliyorlar.

Felsefe grubu öğretmeni nasıl olunur?

Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.

Sosyoloji Bölümü Hangi alandan alıyor?

Fen Edebiyat fakültelerinde yer alan sosyoloji bölümü 4 yıllık bir lisans programıdır. Fen - Edebiyat dışında, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat fakültesinde de sosyoloji bölümü bulunmaktadır.

Sosyal çalışmacı ne mezunu?

Sosyal çalışmacı, sağlık alanında hizmet veren kişilerdir. Bu mesleğe sahip olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Sosyoloji bölümü formasyon alabilir mi?

Buna göre formasyon alanlar veya tezsiz yüksek lisans yapan sosyoloji mezunları yukarıdaki iki alan için kontenjan açılırsa, bu alana diğer bölümlerle eşit bir şekilde başvuru yapabilirler. ... Talim ve Terbiye Kurulu kararının 8. maddesinde pedagojik formasyona haiz olmayanların da başvurabileceği hüküm altına alınmıştır.

Felsefe bitiren rehber öğretmen olabilir mi?

Felsefe ve sosyoloji mezunlarının rehber öğretmen olarak atanmasının Talim ve Terbiye Kurulu kararlarına aykırı olduğunu belirten Eğitim İş, “Açılan rehberlik kursları ve buradan sertifika alan personelin çalıştırılması yasal değildir.