Kaç adet kunut duası vardır?

İçindekiler:

  1. Kaç adet kunut duası vardır?
  2. Kunut 2 duası hangisi?
  3. Vitir namazında kunut duaları yerine başka ne okunabilir?
  4. Vitir namazında kunut duası yerine Ayetel Kürsi okunur mu?
  5. Vitir namazında Kunut duasının hangisi okunur?

Kaç adet kunut duası vardır?

Müminlerin vitir namazını kılarken bu duayı ezbere bilmesi gerekir. Kunut Dualar iki tanedir. Kunut 1 Duası, " Allahümme inna nesteinüke" başlar. Kunut 2 duası ise " Allâhümme iyyake na'büdü" olarak başlar.

Kunut 2 duası hangisi?

2.Allâhumme iyyâke na'budu ve leke nusalli ve nescudu ve ileyke nes'a ve nahfidu nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilkuffâri mulhık. 1.Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tövbe ederiz.

Vitir namazında kunut duaları yerine başka ne okunabilir?

Hanefi mezhebine göre vacip olan vitir namazında okunan kunut duasını bilmeyenler yerine herhangi bir sure okuyabilir. Hiçbir şey demiyorsa lafzatullah'ı tekrar eder. Vacip olan, duayı okumak değil belli miktarda durmak Konut yapmaktır.

Vitir namazında kunut duası yerine Ayetel Kürsi okunur mu?

CEVAP: Tesbihattan önce ayetelkürsi okumak ne farzdır, ne sünnettir. Sadece eskilerden kalma bir gelenektir, âdettir. Okumak sevaptır ama okumasanız eksiklik olmaz. ... Ayetelkürsi okumanız gerekmez.

Vitir namazında Kunut duasının hangisi okunur?

Hanefîlere göre, vitir namazının üçüncü rekâtında kunût yapmak vaciptir. Kunûtta tekbir alınır ve kunut duaları olarak bilinen “Allahümme innâ neste'înuke” ve “Allahümme iyyâke na'büdü” duaları okunur (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, III, 245; Tahâvî, Şerhu me'âni'l-âsâr, I, 249; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 442).