Eklem ağrısına hangi ilaç iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Eklem ağrısına hangi ilaç iyi gelir?
  2. Kas ve eklem ağrıları neden olur?
  3. Kemik ağrısına hangi ağrı kesici iyi gelir?
  4. Kemik ve eklem ağrıları neden olur?

Eklem ağrısına hangi ilaç iyi gelir?

Eklem ağrısı ilaçları
  • Bursit, tendinit ve artritin neden olduğu iltihap, şişme, ağrı, sertlik için ibuprofen, naproksen, indometasin gibi steroidal olmayan anti-enflamatuar ilaçlar, ağrı kesici, ateş düşürücü, kas gevşeticiler.
  • Lyme hastalığı gibi enfeksiyon durumlarında antibiyotikler.
Daha fazla öğe...

Kas ve eklem ağrıları neden olur?

Genellikle travma, enfeksiyon hastalıkları ve inflamasyon (yangı) kas iskelet sistemi ağrısına neden olur. Yaşın ilerlemesi, genetik sebepler, kilo alımı veya yaralanmalardan sonra gelişen kireçlenmeler sonucu da bu ağrılar sıklıkla ortaya çıkar. Bazen de ağrı sinir dokularındaki hastalıklar sebebiyle ortaya çıkabilir.

Kemik ağrısına hangi ağrı kesici iyi gelir?

Ağrı kesiciler: Kemik ağrısını azaltmak için en sık reçete edilen ilaçlardır. Ancak altta yatan rahatsızlığı iyileştirmez, sadece ağrıyı dindirmeye yardımcı olabilir. Hafif ağrılarda İbuprofen (Advil), asetaminofen (Tylenol); orta veya şiddetli ağrılarda ise Parasetamol ya da morfin gibi ilaçlar reçete edilebilir.

Kemik ve eklem ağrıları neden olur?

İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkmaya başlayan eklem ağrıları genellikle eklem sıvısının azalması veya kıkırdak dokunun gücünü kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Obezite, yaralanmalar ve bazı hastalıklar, yoğun spor aktiviteleri eklemlerin zarar görmesine ve buna bağlı olarak ağrı oluşumuna yol açabilir.