Pikniğe gitmek yasak mı?

İçindekiler:

  1. Pikniğe gitmek yasak mı?
  2. Mangal yapmak yasak mi?
  3. Belgrad Ormanı Piknik Alanı nasıl gidilir?
  4. 4 Levent Belgrad Ormanına nasıl gidilir?
  5. Belgrad Ormanı neler var?

Pikniğe gitmek yasak mı?

Ancak Bakanlık tarafından açıklanan ve uyulması gereken kuralları kapsayan son genelgede piknik alanları ile mangal yakma konusunda yasak bulunmuyor. Bakanlık genelgesiyle park, bahçe, piknik alanları, mesire yerleri, plajlar 1 Haziran 2020'den itibaren kullanılabiliyor.

Mangal yapmak yasak mi?

Piknik yapmak ve mangal yakmakla ilgili yerinde normalleşme kararlarında bir hüküm yer almıyor. Dolayısıyla bir önceki genelge mangal ve piknik içinde geçerli. Buna göre 1 Haziran'a kadar ormanlık alan, sahil ve plajlarda piknik yapmak yasak. Bununla birlikte piknik alanlarında mangal yakılması da kesinlikle yasak.

Belgrad Ormanı Piknik Alanı nasıl gidilir?

Özel araçlar dışında toplu taşıma yolu ile de Belgrad ormanına ulaşmak mümkündür. Belgrad ormanına toplu taşıma ile gidecek olanlar bazı otobüs hattını kullanabilirler. 42T, 42R, 42M, 42HM veya 153 numaralı otobüsler ile Belgrad ormanına ulaşmak mümkündür. Bunun dışında D2 otobüs hattı ile de ulaşmak mümkündür.

4 Levent Belgrad Ormanına nasıl gidilir?

Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla taraflarından geliyorsanız 500T'ye binerek 4.Levent durağında inerek Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapınız. Metro ile Hacıosman son durakta inerek otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkınız. Buradan 42HM'ye binerek son durakta indiğinizde Belgrad Ormanı'na ulaşabilirsiniz.

Belgrad Ormanı neler var?

Belgrad ormanı içerisinde piknik ve mangal yapmanız için 10 farklı alan bulunmaktadır.

  1. Ayvat Bendi Mesire Alanı
  2. Binbaşı Çeşmesi Mesire Alanı ...
  3. Bentler Mesire Yeri. ...
  4. Kömürcübent Mesire Yeri.
  5. Kirazlıbent Mesire Alanı
  6. Irmak Mesire Alanı ...
  7. Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri.
  8. Neşet Suyu Mesire Alanı