Orta Doğu Teknik Üniversitesinde hangi bölümler var?

İçindekiler:

  1. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde hangi bölümler var?
  2. Odtü kampüsüne herkes girebilir mi?
  3. Odtü kampüse nasıl girilir?
  4. Odtü pass nedir?
  5. Odtü pass fail nedir?
  6. Derslerin kredisi nasıl hesaplanır?
  7. Odtü notlar nereden öğrenilir?
  8. Odtü'de geçme notu kaç?
  9. Kredili not sistemi nedir?
  10. 75 puan hangi harf?

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde hangi bölümler var?

Üniversitenin Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İngilizce Öğretmenliği, Bilgisayar ...

Odtü kampüsüne herkes girebilir mi?

24- Üniversitemiz mezunlarının ziyaretçileri 1. derece aile yakını olup (anne, baba, kardeş, eş ve çocuklar) mezunumuzun yanında olması koşuluyla Yerleşkeye kabul edilecektir.

Odtü kampüse nasıl girilir?

ODTÜ MENSUBU, ÖĞRENCİSİ VEYA MEZUNU OLMAYANLAR Bir ODTÜ öğrencisi veya mezununun davetlisi olan kişilerin, Kampusa kendilerini davet eden kişi ile birlikte gelmeleri gerekmektedir. Misafirler, kimlik tespitleri yapılarak öğrencimizin-mezunumuzun sorumluluğunda Kampusa girecektir.

Odtü pass nedir?

ODTÜ Geçiş Kontrol Sistemi nedir? ODTÜ kampüsünde araç ve yaya geçişlerinin otomasyon ile yürütülmesini sağlayan sistemdir.

Odtü pass fail nedir?

Nedir bu pass/fail? Öğrencilerin sınav sonuçlarına göre, talep etmesi halinde geçer not aldıkları (AA,BA,BB,CB,CC,DC,DD) derslerin harf notu yerine "BL/PASS/S(satisfactory)"; başarısız oldukları derslerin (FF,VF) harf notu yerine ise "BZ/FAIL/U(unsatisfactory)" notlarını tercih edebilecekleri bir sistemdir.

Derslerin kredisi nasıl hesaplanır?

Bir dersin kredi değeri, o dersin haftalık teorik ders saatlerinin tamamı ile laboratuvar, uygulama, atölye, stüdyo, staj ve benzeri çalışmaların haftalık saatlerinin yarısının toplamından oluşur.

Odtü notlar nereden öğrenilir?

Akademik ve idari birimler için: http://sis.metu.edu.tr adresinde yer alan Yetkili Süreçler > Listeler > İngilizce Sınav Notu linki Enstitülerin ve Bölüm Başkanlıkların kullanımına açıktır.

Odtü'de geçme notu kaç?

a) Müfredatta yer alan tüm dersler en az DD veya S harf notu ile tamamlanmalıdır. b) Genel not ortalaması en az 2,00 olmalıdır.

Kredili not sistemi nedir?

Kredili sistem, eğitimde benimsenmiş bir ders seçme yöntemidir. Buna göre öğrenci dersleri alırken önüne konulan belli dersleri almak zorunda değildir. ... Üst dönemlere ait dersler önceki dönemlerden itibaren alınıp başarılı olunursa kredi sayısı sağlandığı anda öğrenciye mezun olma seçeneği sonuna kadar açılmıştır.

75 puan hangi harf?

AA BA BB .. Sistemi 1
NotPuan Aralığı (100'lü sistem)Katsayı (4'lü sistem karşılığı)
BA85-893.