Tıbbi Tercüman nedir?

İçindekiler:

  1. Tıbbi Tercüman nedir?
  2. Adli yeminli tercüman nasıl olunur?
  3. Noterden tercümanlık belgesi nasıl alınır?
  4. Yeminli tercüme bürosu nasıl açılır?

Tıbbi Tercüman nedir?

Tıbbi tercüman, tıp tercümesi alanında uzmanlaşmış bir çevirmendir. Tıp eğitimi almış ve tıbbi terminoloji hakkında geniş bilgi sahibi olan ve yabancı dil bilen kişiler tıbbi tercüman olabilirler. Tıbbi tercümanlar, en az iki dili çok iyi seviyede bilen kişilerdir.

Adli yeminli tercüman nasıl olunur?

Adli Yeminli Tercümanlığa Nasıl Başvurulur? Tercüman Bilirkişi Başvurusu için gerekli belgeleri hazırlayarak şahsen Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıklarına veya mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına başvurabilirsiniz. Başvuruları uygun görülenlerin listesi adliye divanhanesine ve web sayfasında yayınlanır.

Noterden tercümanlık belgesi nasıl alınır?

Bu belge eğer ilgili üniversitenin yabancı dil bölümünden mezun olunmuş ise okuldan veya bir dil kursundan alınabilir. Tüm şartları sağladıktan sonra tercümanın elindeki belgeler ile birlikte için notere başvurması gerekmektedir.

Yeminli tercüme bürosu nasıl açılır?

Öncelikle yeminli tercüme bürosu açabilmek için, tercümanın noterden yemin zaptını alması gerekmektedir. Bunun için ise tercüme yapacağı alanda uzmanlık bilgisine sahip olunmalıdır. Bu alanda lisans diplomasını eline almış tercümanın belgesiyle birlikte notere gitmesi ve gördüğü akademik kariyeri kanıtlaması gerekir.