Hadde sabunu nedir?

İçindekiler:

  1. Hadde sabunu nedir?
  2. Derin çekme ne demek?
  3. Soğuk çekme işlemi nasıl yapılır?
  4. Soğuk işlem nedir?
  5. En temel dövme yöntemi nedir?
  6. Plastik şekil verme yöntemleri nelerdir?
  7. Mukavemetin konusu nedir?

Hadde sabunu nedir?

HADDE SABUNLARI Asli görevi tel çekme sırasında tel ve hadde arasında bir ayırıcı tabaka oluşturarak olası çizilmeleri önlemek ve sürtünmeyi azaltmak olan hadde sabunları, herhangi bir tel çekme işleminin verimliliğini belirleyen en önemli etkenlerden biridir.

Derin çekme ne demek?

Derin çekme işlemi, yassı bir metalik sacdan üç boyutlu derin bir kap elde etme yöntemi olarak tanımlanabilir. Sac levhalardan silindirik şeklinde kaplar elde etmek için kullanılan yöntemlerden en önemlisi derin çekmedir. Parçanın derinliği çapına göre daha büyük olduğu zaman, işlem derin çekme adını alır.

Soğuk çekme işlemi nasıl yapılır?

Temizleme, Soğuk Çekme üretim tekniğinin ilk aşamasıdır. Bu aşamada sıcak çekilmiş hammaddenin yüzeyindeki kabuk ve çapakları temizlemek amaçlanır. Çekilme, Yüzeyi temizlenmiş hammadde artık soğuk çekme işlemine hazırdır. Hammadde kayganlaştırıcı madde (yağ) ile kaplanır ve üretim bandına sokulur.

Soğuk işlem nedir?

Soğuk şekillendirme, metallerin iç yapısını değiştirmeden yüksek hız ve basınç ile kalıplardan geçirilmesi ile şekil verilmesi işlemine denir. Plastik şekillendirme olarak da bilinmektedir. Malzemeler şekillendirme işleminden önce ısıtılmaz. Proses yaklaşık olarak oda sıcaklığında gerçekleştirilir.

En temel dövme yöntemi nedir?

a) Açık Kalıpta Dövme En temel dövme işlemidir. Parçalar basit biçimli ve çoğunlukla düzlemsel iki kalıp arasında, basma kuvveti ile şekillendirilmektedir. Genellikle kaba şekillendirme ve kapalı kalıpta dövme öncesi ön şekillendirme işlemlerinde kullanılır.

Plastik şekil verme yöntemleri nelerdir?

Metallerin katı halde kalıp olarak adlandırılan takımlar yardımıyla akma dayanımlarını aşan gerilmelere maruz bırakılarak plastik deformasyonla şeklinin kalıcı olarak değiştirilmesidir. Plastik şekil verme için iş parçasının dayanımı düşük ve sünekliği yüksek olmalıdır.

Mukavemetin konusu nedir?

Mukavemet, cisimlerin çeşitli dış etkiler ve bu dış etkilerin neden olduğu iç kuvvetler karşısında gösterecekleri davranış biçimini inceleyen bilim dalıdır. Mekanik biliminin bir alt kolu olan mukavemet bilimi rijit olmayan (şekil değiştirebilen) cisimlerin mekaniği olarak da tanımlanabilir.