Aile hekimi kimler olabilir?

İçindekiler:

  1. Aile hekimi kimler olabilir?
  2. Aile hekimliği uygulanan illerde ortalama kaç kişiye bir aile hekimi düşer?
  3. Bir aile hekimine kaç hasta düşüyor?
  4. Bir aile hekimi en fazla kaç kişiye sağlık hizmeti sunabilir?
  5. Aile hekimi en fazla kaç kişiye bakar?
  6. Misafir hasta nedir?

Aile hekimi kimler olabilir?

Temel tıp eğitimini almış hangi branş olursa olsun her hekim aile hekimliği yapabilir ayrıca Aile Hekimliği uzmanlığı eğitimini almış hekimler de bu görevi sürdürmektedir. Amaç ilerleyen dönemlerde bu hizmeti aile hekimliği uzmanlık eğitimini almış hekimlerin yapması.

Aile hekimliği uygulanan illerde ortalama kaç kişiye bir aile hekimi düşer?

Aile hekimlerinin çalışma bölgeleri nüfus yoğunluğu, idari ve coğrafi şartlar ile kişilerin sağlık hizmeti alma alışkanlıkları göz önünde bulundurularak belirlenir. Aile hekimliği uygulanan ve uygulanacak olan illerde ortalama 3500 kişiye bir aile hekimi düşecek şekilde aile hekimi çalışma bölgeleri tespit edilir.

Bir aile hekimine kaç hasta düşüyor?

Ülkemizde 24 bine yakın aile hekimi bulunuyor. Büyük kentlerde bir aile hekimine düşen hasta sayısı 4 binlere kadar çıkabiliyor.

Bir aile hekimi en fazla kaç kişiye sağlık hizmeti sunabilir?

Bu yerlerde her 100 kişi için ayda üç saatten az olmamak üzere; 750 kayıtlı kişiye kadar haftada en az bir kez, 750 ve üzeri kayıtlı kişiye ise haftada en az iki kez yerinde sağlık hizmeti verilir.

Aile hekimi en fazla kaç kişiye bakar?

Bu yerlerde her 100 kişi için ayda üç saatten az olmamak üzere; 750 kayıtlı kişiye kadar haftada en az bir kez, 750 ve üzeri kayıtlı kişiye ise haftada en az iki kez yerinde sağlık hizmeti verilir. Cezaevi ve çocuk ıslahevi için bu süre iki kat olarak uygulanır.

Misafir hasta nedir?

Babaeski sınırları dışında ikamet eden,Babaeski ilçesi'nde herhangi bir yakını olmayıp, iş veya turistik amaçlarla 6 aydan kısa süreyle ilçemize gelen kişiler misafir hastalardır.Her ne kadar yönetmelikte ''bu kişiler en yakın aile hekimince muayene edilir'' dense de en yakın aile hekimini bulmak mümkün olmadığından bu ...