LPG takılan araç kaç günde bildirilir?

İçindekiler:

  1. LPG takılan araç kaç günde bildirilir?
  2. Aracıma LPG taktırdım ne yapmam gerekiyor?
  3. LPG taktırdıktan sonra muayene şart mı?
  4. LPG Tank Değişimi Sızdırmazlık Raporu Nereden Alınır?
  5. Lpg'li araç muayenesinde gaz sızdırmazlık raporu isteniyor mu?
  6. Gaz sızdırmazlık raporu zorunlu mu?
  7. Lpg'li arac muayenesine ne belgeler gerekir?
  8. LPG beyni değişince muayenede sorun olur mu?
  9. Sıfır araca LPG takılınca muayene gerekir mi?
  10. LPG beyni kaç yılda bir değişir?
  11. Genel muayene ve tespit muayenesi nedir?
  12. Tespit muayenesi ücretli mi?
  13. Araç genel muayenesi nedir?
  14. Genel muayene ve genel muayene tekrarı ne demek?
  15. Muayene tekrarı ücretli mi?
  16. Araç muayene tekrarı için randevu almak gerekir mi?
  17. Muayeneden kalınca ne olur?

LPG takılan araç kaç günde bildirilir?

Aracınıza LPG işletme süresi fatura kesilmesini takip eden 30 gündür. Yani aracınıza takılan LPG sistemi için fatura kestirdiğiniz gün süreç başlar. Eğer muayene sürenize çok varsa LPG sistemi montajı yapan firmaya fatura kestirmezseniz aracınız resmiyette hala LPG takılmamış gibi görünecektir.

Aracıma LPG taktırdım ne yapmam gerekiyor?

Aracınıza LPG taktırmaya karar verdiğinizde, ilk yapmanız gereken bir LPG bayisine giderek proje çizdirmektir. Çizilen projeye göre araca LPG taktırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. LPG taktırma işleminin ardından gerekli kontroller sağlanarak sızdırmazlık belgesi almak için mühendisler odasına gitmeniz gerekmekte.

LPG taktırdıktan sonra muayene şart mı?

Aracıma LPG taktırdım; ne yapmam gerekiyor? ... Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir.

LPG Tank Değişimi Sızdırmazlık Raporu Nereden Alınır?

LPG Sızdırmazlık Raporu Nereden Alınır? LPG sızdırmazlık raporu bağlı olduğunuz ilde bulunan makina mühendisleri odası adına açılmış LPG sızdırmazlık istasyonundan ilçelerde ise ayda veya onbeş günde bir kez gelen gezici sızdırmazlık istasyonlarından alabilirsiniz.

Lpg'li araç muayenesinde gaz sızdırmazlık raporu isteniyor mu?

Sızdırmazlık raporu muayenede gerekli mi? Araç ruhsatına LPG/CNG dönüşümü işlenmiş araçlar için yapılan muayene işleminde sızdırmazlık raporu belgesi gerekli değil. Eğer aracınızın ruhsatında LPG dönüşüm sistemi işli değilse montajın yapıldığı servis tarafından verilen Yakıt Sistemi Montaj Belgesi yeterli.

Gaz sızdırmazlık raporu zorunlu mu?

Sızdırmazlık raporunun zorunlu olduğu nedenlerden bahsedecek olursak araca lpg sistemi yeni takılmışsa lpg sızdırmazlık araporu almak zorunludur. Araçta tüv türk kontrolleri esnasında her hangi lpg kaçağı veya takılı olan sistemde aksağam ve montaj sorunuyla karşılaşılırsa Lpg sızdırmazlık belgesi almak zorunludur.

Lpg'li arac muayenesine ne belgeler gerekir?

T.C Kimlik no'sunu gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzu yanınızda getiriniz. şekilde gelmesi gerekmektedir. ile gelinmesi gerekmektedir. kusuru almış ise, muayene tekrarına Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ile gelinmesi zorunludur.

LPG beyni değişince muayenede sorun olur mu?

Herhangi bir problem olmaz muayene girmeniz veya proje cizdirmeniz gerekmez.

Sıfır araca LPG takılınca muayene gerekir mi?

Devamında zaten belirtmiş tüvtürk te yapılacak ilk muayene vs.vs diye yani işin özeti siz bayi den 0 araç alsanız dahi lpg takıldığı için muayene yapılıyor ve her şartta ilk muayeneniz 2 yıl sonra bitmiş oluyor.

LPG beyni kaç yılda bir değişir?

LPG beyin ömrü hakkında yorum yapacak olursak yerli LPG beyinlerde max 5 yıl ithal LPG beyinlerinde ise 10 yıl gibi süre söyleyebiliriz.

Genel muayene ve tespit muayenesi nedir?

Tespit muayenesi, tadilat sonrası muayene olarak da bilinmektedir. Tespit muayenesinde araçta gerçekleştirilen değişikliklerin projeye uygun olup olmadığının tespiti gerçekleştirilmektedir. Yine tüm araç muayene işlemlerinde olduğu gibi tespit muayenesi de TÜVTÜRK istasyonlarında yapılmaktadır.

Tespit muayenesi ücretli mi?

Tespit muayenesi ücretsiz yapılmakta olup yalnızca aşağıdaki uygulamalar için geçerlidir: tespit muayenesi yaptırmak için araç muayene randevu almaya gerek yoktur. Mesai saatleri içinde dilediğiniz Tüvtürk istasyonuna giderek tespit muayene yaptırabilirsiniz.

Araç genel muayenesi nedir?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34. maddesi gereğince zorunlu olan, trafiğe çıkan motorlu ya da motorsuz taşıtların yolcu ve trafik güvenliğine uygun nitelikleri taşıyıp taşımadığının kontrol edilmesine araç muayenesi denir.

Genel muayene ve genel muayene tekrarı ne demek?

Muayene tekrarı için verilen 1 aylık süre; izin verilen azami tamir süresidir. Bu süre, araç sahibine veya kullanan kişiye trafikte serbest olarak dolaşma hakkı vermemektedir. Ağır Kusurlu ve Emniyetsiz bulunan tüm araçların, mümkün olan en kısa sürede bu kusurları gidermesi gerekir.

Muayene tekrarı ücretli mi?

bir ay içerisinde ücretsiz yaptırabilirler. Muayene tekrarı yapılmış olan veya bir aylık süre içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınır.

Araç muayene tekrarı için randevu almak gerekir mi?

Araç muayene tekrarı nasıl yapılır? Randevu ile çalışan muayene istasyonlarında muayene tekrarları randevu ile yapılır. Muayene tekrarlarının randevuları öncelikli olarak verilir. Araç sahibinin talep etmesi halinde aynı gün için muayene tekrarı randevusu verilir.

Muayeneden kalınca ne olur?

Ağır kusurla kalınmış ve muayene süresi geçmiş ise evet araç trafiğe çıkamaz. Muayene süresi o gün geçerli ise muayene evrağını vermeseniz sıkıntı olmazdı ceza için ama muayene süresi yoksa bir hafta mühlet ve ceza oluyor. ... Bu süre, araç sahibine veya kullanan kişiye trafikte serbest olarak dolaşma hakkı vermemektedir.