Gih sınıfı memur ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Gih sınıfı memur ne iş yapar?
  2. Genel idari hizmetler sınıfı ne iş yapar?
  3. Gih ve TH ne demek?
  4. 8 derece kadro ne demek?
  5. Kadro derecesi 3 ne demek?
  6. 5 dereceli memur kadrosu ne demek?
  7. Derece yükselmesi ne demek?

Gih sınıfı memur ne iş yapar?

Genel idari hizmetler olarak da bilinen GİH, bilgisayar işletmeni ya da veri hazırlama personeli olarak görevli olan memurlar özelinde bilinmektedir. ... Özellikle son dönemlerde bilgisayar işlemleri ile beraber veri hazırlama işlemleri devlet açısından büyük öneme sahip hale geldi.

Genel idari hizmetler sınıfı ne iş yapar?

Genel İdare Hizmet Sınıfı 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (GİH) kamu kurum ve kuruluşlarında yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve kanun kapsamında diğer 9 sınıfa girmeyen memurların bulunduğu sınıftır.

Gih ve TH ne demek?

GİH, Genel İdare Hizmetleri Sınıfını; TH, Teknik Hizmetler Sınıfını; SH Sağlık Hizmetleri Sınıfını; YH, Yardımcı Hizmetler Sınıfını ifade etmektedir.

8 derece kadro ne demek?

Derece kademesi 8 / 2 olan bir memur, 1 sene süresince mesleğine devam ederse kademesi 8 / 3 oluyor. 1 sene daha hizmet ederse kademesi 7 / 1 dereceye yükselecektir. ... Aday olan memurların kademelerinin ilerlemesi için muhakkak aday memurluklarının son bulması yani kadro almış olmaları gerekmekte.

Kadro derecesi 3 ne demek?

Devlet Memurları Kanunu'na göre memurlar hak edilmiş derece/kademelerinin üç derece yukarısı ve üç derece aşağı kadrolarına atanabilmekteler. Yani maaş aldığınız dereceniz 6/1 olmuş ise, Kurumunuz sizi üçüncü derece kadroya atayıp yeşil pasaport almanızı sağlayabilir.

5 dereceli memur kadrosu ne demek?

Memur, kazanılmış hak aylık seviyesi itibariyle kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi yapmaya devam eder. *Memur, atandığı 5 inci derece kadro için geçerli olan; ek gösterge, ek ödeme ile zam ve tazminatlardan yararlanamaz. *Atama yapılan 5 inci derece kadro, ilgili memur için kazanılmış hak olmaz.

Derece yükselmesi ne demek?

Derece için “YÜKSELME”, Kademe için “İLERLEME” ifadesi kullanılır. Terfii-Terfii etmek: a) Derece-Makam bakımından yükselmek, b) Bir görevde derecesi yükselmek demektir. Şimdi sizlere 926 sayılı TSK Personel Kanunu'ndan bazı Madde hükümleri aktaracağım.