Miraç Kandili hangi gün oruç tutulur?

İçindekiler:

  1. Miraç Kandili hangi gün oruç tutulur?
  2. Miraç Kandili Cuma günü tek oruç tutulur mu?
  3. Miraç Kandili için tutulan oruca nasıl niyet edilir?
  4. Kandil de oruca nasıl niyet edilir?
  5. Kandil için tutulan oruç nasıl niyet edilir?

Miraç Kandili hangi gün oruç tutulur?

Dini kaynaklara göre Miraç Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, Receb ayının 27. günü olan Miraç Kandili'nde müminler bu günün gündüzünde oruç tutmuş, gecesini çeşitli ibadetler ve dua ile geçirmiştir. Miraç gecesine özel ibadet bulunmamaktadır.

Miraç Kandili Cuma günü tek oruç tutulur mu?

Peki kandil günü cumaya denk geliyorsa o güne özel tek gün oruç tutulur mu? ... Konuyla ilgili bir hadis-i şerif ise şu şekildedir: “Sizden hiç kimse Cuma günü oruç tutmasın. Ancak bir gün önceden veya sonradan oruç tutuyorsa bu takdirde Cuma günü de oruç tutabilir.” (Ebû Dâvûd, Savm, 50).

Miraç Kandili için tutulan oruca nasıl niyet edilir?

Müslümanlar için hayırlarla dolu olan bu gecede, oruç tutmak için sahur yapacak olan vatandaşların niyet etmesi gerekiyor. Diyanet bilgisine göre, bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterli oluyor.

Kandil de oruca nasıl niyet edilir?

KANDİL ORUCUNA SABAH NE ZAMANA KADAR NİYET EDİLİR? Beraat Kandilinde oruç tutmak için Ramazan orucunda olduğu gibi niyet etmek gerekir. Kalben niyet etmek kabul edildiği gibi sahura kalkmak da oruca niyet etmek olarak kabul edilir. 'Allah'ın niyet ettim senin rızan için oruç tutmaya' şeklinde niyet edilebilir.

Kandil için tutulan oruç nasıl niyet edilir?

Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir.