KPSS lisans oturumu nedir?

İçindekiler:

  1. KPSS lisans oturumu nedir?
  2. Üniversite okurken kpss'ye girebilir mi?
  3. Üniversite okumadan kpss'ye girebilir mi?
  4. Üniversite mezunu Hangi KPSS girer?
  5. Hangi Kpss'ye gireceğim 2020?

KPSS lisans oturumu nedir?

KPSS'de tüm adayların girdiği ortak sınavdır. Toplam 60 sorudur. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık alanlarından oluşur, Bu iki sınav (soru, 120 dakika) cumartesi sabah (CS) tek oturum şeklinde yapılır.

Üniversite okurken kpss'ye girebilir mi?

KPSS Giriş Şartları Sınav şartları arasında geçen ibare sınavın yapıldığı esnada mezun olmak veya sınavın geçerlilik süresi olan 2 sene içerisinde mezun olabilecek durumda olma şartı aranmaktadır. Bu şartın yerine getirilmesi durumunda sınava giriş ile ilgili bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

Üniversite okumadan kpss'ye girebilir mi?

KPSS Ön Lisans Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS'ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS'ye, isterlerse de lisans KPSS'ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS'ye giremez.

Üniversite mezunu Hangi KPSS girer?

Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2019 KPSS'ye girmeleri gerekmemektedir.

Hangi Kpss'ye gireceğim 2020?

2020-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı 12 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak. 2020-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavı 13 Eylül 2020 tarihinde yapılacak. 2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise 20 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.