Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği nerede?

İçindekiler:

  1. Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği nerede?
  2. Mühendisler Odası nereye bağlı?
  3. Makina Mühendisleri Odası Hangi Bakanlığa Bağlı?
  4. Makine Mühendisleri Odası ne işe yarar?
  5. MMO Kimler Üye Olabilir?
  6. Oda üyeliği zorunlu mu?

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği nerede?

YTÜ Endüstri Mühendisliği bölümü, Beşiktaş-Yıldız Kampüsü'nde.

Mühendisler Odası nereye bağlı?

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (Oda) Anayasa'nın 135 inci maddesinde tanımlanan, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Madde 5 — Oda'nın merkezi Ankara'dadır.

Makina Mühendisleri Odası Hangi Bakanlığa Bağlı?

MADDE 1 - (1) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı Çevre Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, İç Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları ...

Makine Mühendisleri Odası ne işe yarar?

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin 6. maddesinde de belirtildiği üzere Odamızın kuruluş amaçları arasında; ülke ve toplum yararları doğrultusunda yurdun doğal kaynaklarının işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel ...

MMO Kimler Üye Olabilir?

1) Serbest mühendislik ve müşavirlik bürosu adına tam gün çalışan (kendi hesabına, ortak, ücretli ve benzeri) en az bir serbest mühendisin bulunması; .... şeklinde olup; SMM olarak sadece tek bir yerde (firma sahibi, firma ortağı veya ücretli konumunda) faaliyet yürütebileceğiniz açıktır.

Oda üyeliği zorunlu mu?

TMMOB yasasının 33. Maddesi'ne göre “Türkiye'de mühendislik ve mimarlık meslekleri mensupları mesleklerinin icrasını iktiza ettiren işlerle meşgul olabilmeleri ve meslekî tedrisat yapabilmeleri için ihtisasına uygun bir odaya kaydolmak ve azalık vasfını muhafaza etmek mecburiyetindedirler.”