Sağlık kurumu işletmeciliği ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Sağlık kurumu işletmeciliği ne kadar maaş alır?
  2. 2 yıllık sağlık kurumları işletmeciliği ne iş yapar?
  3. Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü okuyanlar ne iş yapar?
  4. Eczacılar devlette ne iş yapar?

Sağlık kurumu işletmeciliği ne kadar maaş alır?

Özel hastanelerin ilgili birimlerinde çalışan mezunlar genellikle Sağlık Kurumları İşletmeciliği Maaşları 2500-3000 lira maaş alırlar. Hasta kabul, danışma gibi birimlerde değil de yönetici olarak çalışan Sağlık Kurumları İşletmeciliği maaşları 3500-4500 lira aralığında maaş alabilirler.

2 yıllık sağlık kurumları işletmeciliği ne iş yapar?

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları Mezunları hastane ve kamu kurumlarının işletmeciliğini yapabilen pozisyonlarda görev yaparlar. Çalışılan hastanelerde sağlık politikası kurar ve yürütülmesini sağlarlar. Hastane sağlık bilgi sistemleri kurulumu ve yönetimini icra ederler.

Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü okuyanlar ne iş yapar?

Mezun olan öğrenciler; kamu hastanelerinde, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilmektedir.

Eczacılar devlette ne iş yapar?

Herkesin eczacılık fakültesi deyince aklına gelen eczane eczacılığıdır. Bunun dışında hastane eczacısı olabilir, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda çalışabilir, Türkiye İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğün'de çalışabilir, ilaç firmalarının çeşitli departmanlarında çalışabilir.