Turizm işletme belgesi nedir?

İçindekiler:

  1. Turizm işletme belgesi nedir?
  2. Turizm yatırım belgesi ne demek?
  3. Turizm işletme belgesi kimlere verilir?
  4. Turizm Yatırım Belgesi nasil alinir?
  5. Turizm işletme belgesi nasıl alinir?
  6. Kısmi turizm işletme belgesi nedir?
  7. Turizm işletme belgesi kaç yıl geçerli?
  8. Turizm işletme belgesi zorunlu mu?
  9. Turistik müessese harcı nereye yatırılır?

Turizm işletme belgesi nedir?

Turizm İşletme Belgesi; Turizm sektörü yatırımlarında, Turizm tesislerinin yatırımlarının tamamlanıp işletmeye geçildiği anda alınacak bir belgedir. Turizm İşletme Belgesi Turistik tesisin mevzuata uygun nitelikerde yapıldıgını ve en uygun şekilde işletmeye geçildiğini gösterir bir belgedir.

Turizm yatırım belgesi ne demek?

Turizm Yatırımı Belgesi; Turizm sektörü yatırımlarında, Turizm tesislerinin mevzuata uygun nitelikte yapılmasını sağlamak, Sınıfını belirlemek ve bu şekilde nitelikli turizm yatırımlarında artış sağlayarak, ülke ve bölge ekonomilerine katkıda bulunulmasını sağlayan bir belgedir.

Turizm işletme belgesi kimlere verilir?

Turizm Tesisleri için İşletmeye Geçiş Aşamasında verilen belgedir. Belge talep edilen tesisin tür ve varsa sınıfı için Yönetmelikte tanımlanmış asgari niteliklere ve tüm tesisler için belirtilmiş genel nitelikler bölümündeki hususlara uygun olarak yapılmış olması gerekmektedir.

Turizm Yatırım Belgesi nasil alinir?

Bakanlıkça incelenerek uygun bulunmuş başvurular sonucunda; Genel Müdürlük onayının alınması ve belgeye ilişkin gereken vergi ve harçların yatırılmasını takiben yatırım belgesi düzenlenir. Yönetmelikte belirtilmiş bazı tesisler için yatırım belgesi verilmesi, Değerlendirme Kurulunun kararına bağlıdır.

Turizm işletme belgesi nasıl alinir?

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :

  1. Başvuru Dilekçesi : Matbu dilekçe formu (örneği tarafımızca gönderilecektir) doldurulur.
  2. Ticaret Sicil Gazetesi.
  3. İmza Sirküleri.
  4. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı
  5. İsim Tescili : İsim tescili yapılmış ize, tescile ilişkin belge.

Kısmi turizm işletme belgesi nedir?

(2) Kısmi turizm işletmesi belgesi ve turizm işletmesi belgesi; turizm işletmelerinin bu Yönetmelikte belirtilen nitelikleri sağladığını gösteren belgelerdir.

Turizm işletme belgesi kaç yıl geçerli?

Turizm İşletmeleri 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nun “Geçici muaflıklar” başlıklı 5 inci maddesinin (b) fikrasinda “ Turizm Endüstrisini Teşvik Kanunu hükümleri dairesinde turizm müessesesi belgesi almış olan Gelir veya Kurumlar Vergisi mükelleflerinin adı geçen kanunda yazılı maksatlara tahsis ettikleri ve ...

Turizm işletme belgesi zorunlu mu?

Turizm Belgesi almak zorunlu mu, Belediye ruhsatı ile tesis işletilebilir mi? İşletmedeki bir tesise Turizm Belgesi almak zorunlu değildir. Belediyeden alınacak işyeri açma ruhsatı ile yıldız lanse etmeden işletilebilir. ... Tesis Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında gerçekleşmişse, Turizm İşletme belgesi alınması zorunludur.

Turistik müessese harcı nereye yatırılır?

Turistik Müessese Harcı Ankara için Veraset ve Harçlar Vergi Dairesine, diğer iller için herhangi bir vergi dairesine yatırılır... Belge harcı, plaket harcı, başvuru harcı ise ZİRAAT BANKASI ANKARA KAMU KURUMSAL ŞB. TRhesap numarasına yatırılır.