KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Hangi branşlarda?

İçindekiler:

  1. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Hangi branşlarda?
  2. Kpss alan sınavı hangi branşlarda olacak?
  3. AÖF ilahiyat mezunu din kültürü öğretmeni olabilir mi?
  4. Öabt Din Kültürü kaç soru?
  5. Ilahiyat fakültesi kaç puanla atanır?

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Hangi branşlarda?

Öabt sınavına girebilcek branşlar alt kısımda listelenmiştir: Türkçe Öğretmenliği. İlköğretim Matematik Öğretmenliği. Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği.

Kpss alan sınavı hangi branşlarda olacak?

Lisans düzeyinde yapılan KPSS'lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.

AÖF ilahiyat mezunu din kültürü öğretmeni olabilir mi?

İlahiyat mezunları din kültürü öğretmenliğine atanamayacak; yalnızca imam hatip okullarında meslek derslerinin öğretmeni olabilecek.

Öabt Din Kültürü kaç soru?

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi içerisinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Konuları ve Soru Dağılımına bu yazımızda ulaşabilirsiniz. ÖABT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 75 sorudan oluşmakta ve Sınıf Öğretmeni Adaylarının Alan Bilgisi (Hz.

Ilahiyat fakültesi kaç puanla atanır?

İlahiyatçı veya memur olarak atanabilmek için, geçen yıl en az 91,570 puan almak gerekiyordu. En yüksek puanla atama ise 99,024 ile yapılmıştı. İlahiyat mezunlarının öğretmenlik dışında, imam-hatip, müezzin, Kur-an kursu öğreticisi, Diyanet personeli gibi devlet memuriyetlerine de atanma şansları var.