Hamam Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

İçindekiler:

  1. Hamam Otu Yağı Nasıl Kullanılır?
  2. Tüy dökücü krem kararma yapar mı?
  3. Geven otu ne işe yarar?
  4. Geven yağı ne işe yarar?
  5. Geven nasıl yetiştirilir?
  6. Çöven otu nerede yetişir?

Hamam Otu Yağı Nasıl Kullanılır?

Hürrem Hamam Otu Yağı Nasıl Kullanılır? Vücudunuzda tüylü olan bölge bilinen geleneksel yöntemlerle (ağda, cımbız, epilasyon vb. gibi) tüylerden kökünden arındırıldıktan sonra hamam otu yağını tüylerden temizlenen bölgeye; deriye iyice yedirecek şekilde 5-10 dk masaj yaparak sürülür.

Tüy dökücü krem kararma yapar mı?

Veet'in istenmeyen tüylerinizden kolayca kurtulmanızı sağlayan tüm ürünleri gibi tüy dökücü krem formülleri de ten renginizde kararmaya neden olmaz. Tüy alma sonrası oluşan ten rengindeki koyulaşmalar, aslında cildin tahrişe karşı gösterdiği bir reaksiyondur.

Geven otu ne işe yarar?

Geven otu, Doğu ve Asya kültürlerinde kasları güçlendirdiği ve metabolik fonksiyonları düzenlediği için tıp uygulamalarında yıllardır kullanılmakta olan bir bitkidir. Aynı zaman da telemor tedavisinde de kullanılan geven otu, telomer üretimini uyaran telomeraz adlı enzime aktive etmeye yardımcı olur.

Geven yağı ne işe yarar?

Pıhtılaşmayı azaltır. İdrar söktürücü, idrarda protein birikmesini önleyici, prostat koruyucudur. Geven otu bağışıklığı güçlendirir, akciger ve dalak hastalıklarında kullanılır. Nefes darlığı,kan dolaşımı, ishal, halsizlik, terleme, iştahsızlık içinde kullanılmaktadır.

Geven nasıl yetiştirilir?

Dayanıklı bir bitki olduğu için özel bir toprak isteği yoktur. Genellikle kumlu ve organik madde yönünden zengin topraklar üzerinde yetişse de her türlü toprak üzerinde sağlıklı olarak yetişebilir. Tohum ile yetişen bir bitkidir. Geven ekimi ise tohumların toprağa serpilmesi suretiyle yapılabilir.

Çöven otu nerede yetişir?

Ülkemizde neredeyse 50 çeşit çöven otu yetişir; fakat yaklaşık 5 türü ekonomik değeri yüksek olanlar arasında yer alır. Yoğun olarak Orta ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde çöven otu yetiştiriciliği yaygındır. Kıraç ve yamaç bölgelerde yetişmesi uygundur.