KPSS alan sınavı konuları nelerdir?

İçindekiler:

  1. KPSS alan sınavı konuları nelerdir?
  2. KPSS 2 oturumda hangi dersler var?
  3. Iktisat mezunu hangi kpss'ye girer?
  4. KPSS Alan Bilgisi hangi oturuma girmeliyim?
  5. Mühendisler Kpss'de hangi oturumlara girmeli 2020?
  6. Inşaat mühendisliği kaç kişi atanıyor?

KPSS alan sınavı konuları nelerdir?

KPSS Alan Bilgisi Sınavlarında ; İşletme , Muhasebe , İstatistik , Hukuk , Kamu Yönetimi , İktisat , Maliye , Uluslararası İlişkiler ve 'Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri' testleri bulunmaktadır. Her testten 40 soru sorulmaktadır.

KPSS 2 oturumda hangi dersler var?

İşte KPSS lisans sınavları ile ilgili ayrıntılar... KPSS Alan Bilgisi sınavları ilk oturumda 'Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Ensdüstri İlişkileri'; ikinci oturumda 'Hukuk, İktisat, Maliye'; üçüncü oturumda 'İşletme, Muhasebe ve İstatistik' sınavları olacak.

Iktisat mezunu hangi kpss'ye girer?

İktisat / Ekonomi mezunu adayların kamu kurumlarında yer alan a grubu mesleklere atanabilmeleri için her yıl gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumunun yanında KPSS A Grubu oturumuna katılmaları gerekmektedir.

KPSS Alan Bilgisi hangi oturuma girmeliyim?

Alan sınavına girmek isteyen arkadaşlar genel kültür genel yetenek + Cumartesi sabah + Cumartesi Öğleden sonra sınavlarına girmeleri yeterli. Ancak kendilerine nokta bir hedef belirlemişler ise örneğin sgk denetmen yardımcılığı gibi yada kaymakamlık gibi, pazar sabah oturumunada girmeleri gerekiyor.

Mühendisler Kpss'de hangi oturumlara girmeli 2020?

Mühendislik kadroları B kadro olarak ifade edilen kadrolardır. Dolayısıyla mühendislerin çift yıllarda yapılan lisans KPSS genel kültür genel yetenek sınavına mutlaka girmeleri gerekmektedir.

Inşaat mühendisliği kaç kişi atanıyor?

2019/2 Alımlarında Lisans İnşaat Mühendisliği KPSS Atama Puanları ile bazı kurum, kuruluş, üniversiteler ve bakanlıklara toplamda 54 kişi alınmıştır.