Göbek deliğinin altındaki ağrı neden olur?

İçindekiler:

  1. Göbek deliğinin altındaki ağrı neden olur?
  2. Gobek agrisi neyin belirtisi?
  3. Göbek düşmesi için ne yapılmalı?
  4. Göbek düşmesi duası nasıl yapılır?
  5. Göbek fıtığı nasıl oluşur?

Göbek deliğinin altındaki ağrı neden olur?

Üreme sisteminin üzerinde oluşan mikrobik bir hastalık ve yumurtalık enfeksiyonları nedeniyle göbek deliği altında ağrı ortaya çıkabilir. Pelvik ağrılar daha çok 35 yaşın altındaki kadınlarda görülmektedir. Yumurtalık dönmesi ve vajina hastalıkları da göbek deliği altında ağrıya neden olur.

Gobek agrisi neyin belirtisi?

Göbek etrafındaki ağrılar apandisitin belirtileri arasındadır. Ancak tek başına apandisit rahatsızlığı bulgusu olarak değerlendirilemez. Uzmanlar tarafından görülen diğer belirtiler de detaylı incelenmelidir. Uzun süreli ilaç tedavisinde olan kişilerde, göbek çevresinde ağrı sorununa sık rastlanır.

Göbek düşmesi için ne yapılmalı?

Ağır kaldırmak, aşırı hareketler ve korku bu faktörlere örnektir. Halk arasında yaygın olarak karşılaşıldığı için birçok gelenekse tedavi yöntemi ile tedavi edilmeye çalışılmıştır. Bardak çekme ve vurma yöntemi, göbek masajı, hacamat ve göbeğe ip bağlamak bunlardan bazılarıdır.

Göbek düşmesi duası nasıl yapılır?

Şöyle ki: Sağ elinin şahadet parmağını su bulunan tabağın içindeki iğnenin üzerine basar. Ve bu iki âyeti huzurla üçer defa okur, hem suya hem de insana üfürür. Parmağını suyun içinden çıkarınca iğne parmağına yapışık olarak çıkar. İğneyi ikinci defa yine suya atar.

Göbek fıtığı nasıl oluşur?

Aşırı ıkınma, aşırı kilo, oturup kalma sırasında dikkatsiz ve hızlı olma, aşırı basınç, bel bölgesine fazla yüklenme, ağır yük kaldırma, siroz hastalığı, kabızlık, prostat ve hamilelik döneminde yaşanan birtakım sıkıntılar göbek fıtığı oluşumunun başlıca nedenleridir.