Uzun yol gemi kaptanı nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Uzun yol gemi kaptanı nasıl olunur?
  2. Deniz adamı nedir?
  3. Süvari hangi ülkenin?
  4. Gemi adamı olmak için ne gerekli?
  5. Gemi adamları yeterlilik sınavı nedir?

Uzun yol gemi kaptanı nasıl olunur?

Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı'nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.

Deniz adamı nedir?

Gemi adamı bir gemide görev yapan tüm zabit, yardımcı zabit, stajyer, tayfa ve yardımcı hizmet personeline denir. Her gemi adamının görevi gereği sahip olduğu resmi unvana yeterlilik denir. Her geminin bayrağına, sınıfına ve büyüklüğüne göre belirli sayıda yeterlilikte personel ile donatılması zorunludur.

Süvari hangi ülkenin?

1967 yılında hazır giyim toptancılığına giren Süvari, 1997 yılından itibaren önemli perakende markalarından biri oldu. Firmanın 8 ülkede 148 mağazası bulunuyor. Süvari, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Türkmenistan, Irak, Romanya ve Ukrayna'da da faaliyet gösteriyor.

Gemi adamı olmak için ne gerekli?

Gemilerde çalışmak isteyen kişiler öncelikle bir liman cüzdanına sahip olmak zorundadır. Bu liman cüzdanını almak için gemici, yağcı, aşçı, kamarot gibi alanlarda eğitim veren kurs ve okullara başvuru yapmalısınız. Yaklaşık 40 gün süren gemi adamı kursunun ardından Liman Cüzdanına sahip olabilirisniz.

Gemi adamları yeterlilik sınavı nedir?

Gemi Adamı Sınavı Nedir? Yukarıda da kısaca bahsettiğimiz gibi gemide çalışmak isteyenlerin ve hali hazırda gemide çalışanların, gemideki mevcut pozisyonlarında yükselmesini sağlayan bir seviye tespit sınavıdır.