Denizcilik Fakültesi mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Denizcilik Fakültesi mezunu ne iş yapar?
  2. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu mezunları ne iş yapar?
  3. Deniz adamı nasıl olunur?
  4. Güverteci nasıl olunur?
  5. Gemi adamı belgesi ne kadar?
  6. STCW eğitimi nedir?

Denizcilik Fakültesi mezunu ne iş yapar?

Deniz işletme üzerine eğitimini tamamlamış olan mezunlar, kariyerlerine denizcilik ve ulaştırma konusunda faaliyet gösteren her türlü kurumda kendilerine çalışma alanı bulabilirler.

  • Limanlar,
  • Lojistik Firmaları,
  • Ulaştırma Bakanlığı,Deniz Taşımacılığı Firmaları,
  • Gemi Yapım Şirketleri.

Denizcilik Meslek Yüksek Okulu mezunları ne iş yapar?

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi bölümü mezunları hem özel sektörde hem de kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilmektedir. Mezunların özel sektördeki iş imkânları arasında; gemi sahipleri/işletmeleri, gemi acenteleri, gemi brokerleri, gemi kumanya ve tedarik işletmeleri, limanlar ve tersaneler yer almaktadır.

Deniz adamı nasıl olunur?

Nasıl Gemici Olunur?

  1. 16 yaşından büyük olmak.
  2. En az ilkokul diplomasına sahip olmak.
  3. Yetkilendirilmiş bir eğitim kurumu veya kurstan “Gemici Eğitimi” almak.
  4. Ya da en az ilkokul mezunu olanlar 9 ay, 4 yıllık fakülte mezunu olanlar en az 4 ayını faal bir gemide güverte eri olarak çalıştığını belgelemek.

Güverteci nasıl olunur?

-İlköğretim okulu mezunu olan ve askerlik görevinin oniki ayını ya da dört yıllık fakülte mezunu olup askerlik görevinin en az altı ayını, faal gemilerde güverte eri olarak yaptığını belgelemek, şartlarından birini yerine getiren ve ayrıca “Gemici sınavı”nı başarmak, şartlarını sağlayanlar “Gemici” yeterliğini almaya ...

Gemi adamı belgesi ne kadar?

Denizcilik yapmak için alınması gerekli olan Gemi adamı belgesi fiyatı 2021 ne kadar olduğu en önemli noktalarından biri gemi adamı cüzdanının ücretidir. Gemi Adamı Cüzdanı Harç Bedeli TL'den az, TL'den çok olamaz.

STCW eğitimi nedir?

Standards of Training Certification and Watchkeeping (STCW; Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları), Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (International Maritime Organisation) yayımladığı, gemi adamlarının denizde güvenliğini esas alan, ve üyesi olan ülkelerce gerçekleştirilen bir ...