Diş iltihabı için ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Diş iltihabı için ne iyi gelir?
  2. Diş eti şişmesi ve kanaması neden olur?
  3. Diş eti kanaması neyin habercisi?
  4. Durup dururken diş kanaması neden olur?

Diş iltihabı için ne iyi gelir?

Diş iltihabının geçmesi için ilk kullanılacak tedavi yöntemi antibiyotik içmektir. Antibiyotik olan ilaçlar iltihabı en hızlı şekilde vücuttan uzaklaştırır. Daha sonra ise dişlerin arasında ya da diş kökünde oluşan diş iltihaplarının tekrar oluşmaması için diş temizlenip iç kısmı boşaltılır.

Diş eti şişmesi ve kanaması neden olur?

Diş eti kanamalarının ana nedeni diş eti çizgisinde plak birikmesidir. Bu, gingivitis veya iltihaplı diş etleri olarak adlandırılan bir duruma yol açar. Plak, tartar içine sertleşince kanamaya ve periodontitis olarak bilinen daha gelişmiş bir diş eti ve çene kemiği hastalığına yol açar.

Diş eti kanaması neyin habercisi?

Diş eti kanamaları dişlerin çok sert fırçalanması, diş ipinin çok sert kullanılması veya protezlerin yanlış kullanımı sebepleriyle meydana gelebilir. Bu ve bunun gibi günlük sorunların yanı sıra diş eti kanaması periodontitis, lösemi, vitamin eksikliği ve trombosit eksikliği gibi hastalıkları da işaret edebilir.

Durup dururken diş kanaması neden olur?

Diş etleri özellikle fırçalama sırasında veya bazen durup dururken kanamaya başlayabilir. Kanamanın en önemli sebebi diş etlerinde gelişmekte olan ihtihaplanmadır. Yeterli ağız hijyeninin sağlanamadığı durumlarda, bakteri plakları dişleri olduğu kadar diş etlerini de etkiler.