Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda ekran yüksekliği hangi mesafede olmalıdır?

İçindekiler:

  1. Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda ekran yüksekliği hangi mesafede olmalıdır?
  2. Çalışan kişinin uygun çalışma alanı kaç cm olmalıdır?
  3. Ekranlı araçlarla çalışanların göz muayenesi hangi durumda yapılmalıdır?
  4. Göz muayenesi ne zaman yapılmalı ISG?
  5. Esas işi ekranlı araçlarla çalışmak olan ve normal çalışmasının önemli bir bölümünde ekranlı araç kullanan kişidir tanımı aşağıdaki terimlerden hangisine aittir?
  6. Aşağıdakilerden hangisi ekranlı araçlardaki ekipmanların dışında kalır?
  7. Ekranlı araç ne demek?
  8. Aşağıdakilerden hangisi LPG buharının solunması sonucunda oluşmaz?
  9. Bürolarda standart aydınlatmanın standart kaç lux olması önerilmektedir?
  10. Işyeri aydınlatması nasıl olmalı?
  11. Işyerinde aydinlatma nasıl olmalı?

Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda ekran yüksekliği hangi mesafede olmalıdır?

Bu tür ekipmanların kullanımı çalışanlar için risk kaynağı olmamalıdır. Ekran, operatörün/çalışanın çalışma pozisyonuna uygun mesafede ve göz hizasında olmalıdır. Ekranda görünen karakterler, kolayca seçilir şekil ve formda, uygun büyüklükte olmalı, satır ve karakterler arasında yeterli boşluk bulunmalıdır.

Çalışan kişinin uygun çalışma alanı kaç cm olmalıdır?

Çalışma masası ölçüleri hesaplanırken masa ile bacak yüksekliğiniz arasında boşluk olması önemlidir. Pek çok insan için 73-75 santimetre yüksekliğinde bir masa ideal olacaktır.

Ekranlı araçlarla çalışanların göz muayenesi hangi durumda yapılmalıdır?

Ekranlı Araçlarla Çalışmaya Başlama Durumunda Göz uzmanı muayenesi ile ilgili olarak: Daha önce göz muayenesi yaptırmamış olanlardan, ekranlı araçlarla çalışmaya başlamadan önce zorunlu tutulmamak kaydı ile göz uzmanı muayenesi istenilebilir. Ancak muayene ücretinin çalışana yansıtıldığı durumlar etik değildir./span>

Göz muayenesi ne zaman yapılmalı ISG?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca uygulanan yönetmelik gereği göz taramaları kurumlarca yılda bir kez yapılmalıdır. Çalışanlarınızın ilk işe girişlerinde, çalışacakları sektördeki işe uygun olup olmadıklarını tespit etmek amacıyla işe giriş sağlık raporu düzenlemek yasal zorunluluktur.

Esas işi ekranlı araçlarla çalışmak olan ve normal çalışmasının önemli bir bölümünde ekranlı araç kullanan kişidir tanımı aşağıdaki terimlerden hangisine aittir?

Operatör ise; esas işi ekranlı araçlarla çalışmak olan ve normal çalışmasının önemli bir bölümünde ekranlı araç kullanan kişidir.

Aşağıdakilerden hangisi ekranlı araçlardaki ekipmanların dışında kalır?

Aşağıdakilerden hangisi ekranlı araçlardaki ekipmanların dışında kalır? Lütfen cevaplardan birini seçin: A. Monitör.

Ekranlı araç ne demek?

Ekranlı araçlar, uygulanan işlemin içeriğine bakılmaksızın ekranında harf, rakam, şekil, grafik ve resim gösteren araçlara ekranlı araçlar denir.

Aşağıdakilerden hangisi LPG buharının solunması sonucunda oluşmaz?

Karbon monoksit, hidrojen sülfür, hidrojen siyanür bu tip gazlardır. 4) Aşağıdakilerden hangisi LPG buharının solunması sonucunda oluşmaz? Açıklama: LPG, hacimce % 30 propan ile % 70 bütan içerir ve basınç altında sıvı halde depolanır.

Bürolarda standart aydınlatmanın standart kaç lux olması önerilmektedir?

Aydınlatma şiddeti açık havada gündüzleri 2.lüks arasında, geceleri ise 50-500 lüks arasında değişmektedir.

Işyeri aydınlatması nasıl olmalı?

Aydınlatma kolayca görmeyi sağlayacak derecede parlak ve yayılma yönü de göz(ü) kamaştırmayacak şekilde olmalıdır. Aynı zamanda aydınlatma düzeyi kolay görmeyi sağlayacak derecede yüksek olmalıdır. (Göz kamaşması görmeyi güçleştirip çalışma kapasitesini düşürmekle kalmayıp kazaların artmasına da neden olur.

Işyerinde aydinlatma nasıl olmalı?

Aydınlatma kolayca görmeyi sağlayacak derecede parlak ve yayılma yönü de gözü kamaştırmayacak şekilde olmalıdır. Aynı zamanda aydınlatma düzeyi kolay görmeyi sağlayacak derecede yüksek olmalıdır. Göz kamaşması görmeyi güçleştirip çalışma kapasitesini düşürmekle kalmayıp kazaların artmasına da neden olur.