Aşırı el ayak terlemesi için hangi doktora gidilmeli?

İçindekiler:

  1. Aşırı el ayak terlemesi için hangi doktora gidilmeli?
  2. Çok terlemek neden oluyor?
  3. Gece terlemesi nedir?
  4. D3 eksikliği nedir?

Aşırı el ayak terlemesi için hangi doktora gidilmeli?

Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Çok terlemek neden oluyor?

Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.

Gece terlemesi nedir?

Gece terlemeleri çoğunlukla kadınlarda menopoz belirtisi olabilir. Gece terlemeleri şeker hastalığı ve hormonal bozukluklardan da kaynaklanır. Kanser hastalığı ve çeşitli enfeksiyonların nedenleri de gece terlemeleri olarak ön plana çıkmaktadır.

D3 eksikliği nedir?

D vitamini eksikliği, sağlıklı kalabilmeniz için yeterli miktarda D vitamini almadığınız anlamına gelir. Eksikliği şiddetli belirtilere neden olan vitamin, vücutta çok farklı işlevler için kullanılır. Kemiğin ana yapı taşlarından birisi olan kalsiyumun emilebilmesi için D vitaminine gereksinim vardır.