Diyanet nakil sınavları ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Diyanet nakil sınavları ne zaman yapılır?
  2. Diyanet Mülakat Komisyonu kimlerden oluşur?
  3. Imamlık mülakatı hangi illerde?
  4. Dhbt sınavında ne soruluyor?
  5. Dhbt hangi konudan kaç soru 2020?
  6. KPSS Dhbt hangi konudan kaç soru çıkıyor?

Diyanet nakil sınavları ne zaman yapılır?

7. Yarışma sınavları İl Müftülükleri sınav kurulunca her ayın Salı günü yapılmaya başlanacaktır. Sınav kurullarında münhal kadronun bulunduğu ilçe müftüsünün olması şartı aranmayacaktır.

Diyanet Mülakat Komisyonu kimlerden oluşur?

(3) Dinî yüksek ihtisas merkezi ve eğitim merkezince açılan sınavları yapacak olan komisyon, dinî yüksek ihtisas merkezi müdürü veya eğitim merkezi müdürünün başkanlığında, eğitim görevlisi ve/veya uzmanlar arasından ilgili müdürün teklifi ve mülki amirin onayı ile başkan dâhil üç asıl ve iki yedek üyeden oluşur.

Imamlık mülakatı hangi illerde?

3. Sınav; Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.

Dhbt sınavında ne soruluyor?

DHBT-1'de aşağıdaki konulardan sorular yer alacaktır.

  • İslam İnanç Esasları
  • İslam İbadet Esasları
  • Kur'an Bilgisi (Kur'an tarihi, tecvid, Kur'an'ı anlama ve meal bilgisi)
  • 4.Siyer.
  • İslam Ahlakı

Dhbt hangi konudan kaç soru 2020?

ÖSYM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetlerinde görev yapmak isteyen adayların tamamının katılması gereken 2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT sınavının ilk oturumu olan 2020 KPSS DHBT-1 konuları nelerdir?...
DerslerSoru Sayısı
TOPLAM20 soru

KPSS Dhbt hangi konudan kaç soru çıkıyor?

DHBT sınavı DHBT 1 ve DHBT 2 olmak üzere 2 kısımda gerçekleştirilmektedir. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ( DHBT ) 1 sınavına girecek ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu adaylara bu sınavda Temel Din Bilgisi konularından 20 adet soru sorulmaktadır.