Çöven helvası nedir?

İçindekiler:

  1. Çöven helvası nedir?
  2. Kağıt helva arasında ne var?
  3. Kağıt helvanın içindeki beyaz şey ne?
  4. Kağıt helva arası dondurma nasıl yapılır?

Çöven helvası nedir?

Genellikle kahvaltılık olarak kullanılır. Köpük helvası: Trakya bölgesinde çöven otundan yapılan beyaz, köpüksü helva. Katı üzüm pekmezi (çalma, çalma pekmez): Kökü (Radix saponariae albae sive) suda kaynatılır ve bu su (ekstrakt) pekmeze ilave edilerek birlikte karıştırılarak katılaşması beklenir.

Kağıt helva arasında ne var?

Koska Kağıt Helva, çayın yanında tek başına tüketilebileceği gibi arasına dondurma konularak da dondurma keyfinize lezzet katabileceğiniz bir üründür. İçindekiler; Buğday unu, şeker, kısmı hidrojenize bitkisel yağ, kabartıcı(sodyum bikarbonat), glukoz şurubu, emülgatör.

Kağıt helvanın içindeki beyaz şey ne?

"Helvayı çövenden üretiriz, çöven bir köktür, bunu kaynatırız ve sapsarı bir suyu çıkar, bunu süzüp suyunu alırız ve bu suyu 200 derecede kaynatırız. Bu işleme meyane diyoruz. Sonra çarkta döndürürüz, orada sıcakta beyazlaşır hani kağıt helvayediğimizde çıkan beyaz bir şey olur işte o helvanın ham maddesidir.

Kağıt helva arası dondurma nasıl yapılır?

Kağıt helvaları ikiye bölün.Yarısının üzerine istediğiniz dondurmayı kaşık yardımıyla bastırarak yayın. Kalan yarısını yarım ay olacak şekilde kapatın. Kalan helvayı da aynı şekilde hazırlayın.Servis tabağına üst üste yerleştirin. Mevsim meyveleri ve meyveli sosla süsleyip hemen servis yapın.