Resmi posta pulu nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Resmi posta pulu nereden alınır?
  2. Civata Pul neden kullanılır?
  3. Vida pulu ne ise yarar?
  4. Rondela nereye takılır?
  5. Yaylı rondela nerelerde kullanılır?

Resmi posta pulu nereden alınır?

Eğer posta pulu almak istiyorsanız PTT(Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü) veya nadirde olsa kırtasiyelere müracaat edebilirsiniz. Ayrıca adliye önlerinde bulunan arzuhalcilerde de posta pulu bulunabilir.

Civata Pul neden kullanılır?

Rondela, cıvata bağlantılarında, cıvata başının, bağlandığı yüzey üzerinde tahribat yapmasını, temas yüzeyini genişleterek engellemeye yarayan parça. Cıvatanın kolay gevşemesini, sürtünmeyle engeller. Diğer bir adı da pul olarak geçer.

Vida pulu ne ise yarar?

Vida, cıvata benzeri bağlantı elemanlarının içinden geçirilip baş kısmının temas yüzeyini genişletip, bu sayede hasarı engelleyen, ortası delik metal halkalara vida pulu denir. ... Cıvatanın rahat bir şekilde gevşemesini sağlar.

Rondela nereye takılır?

Cıvata başının altında, cıvata montajın bir kısmında dişlere vidalandığı durumlarda kullanılabilir. Toplanan parçaların yüzeyini korumak için bazen bir rondela kullanılır.

Yaylı rondela nerelerde kullanılır?

Yaylı Rondelalar; Makine tasarımında, Otomotiv, Beyaz Eşya, Mobilya, Cıvata ve somunun yer aldığı her sektörde kullanılan vazgeçilmez bağlantı elemanlarıdır. Kuvvetin eşit dağıtımını ve cıvata ile diş arasındaki sürtünme bağlarının yenilmesini – yani çözülme olayını- engeller.