Önlisans mezunu nasil polis olur?

İçindekiler:

  1. Önlisans mezunu nasil polis olur?
  2. Önlisans polislik nasıl olunur?
  3. 2019 KPSS puanı ne zamana kadar geçerli?
  4. 2018 KPSS ne zamana kadar geçerli?
  5. KPSS başvuruları ne zaman yapılacak?

Önlisans mezunu nasil polis olur?

Polis Meslek Eğitim Merkezi – POMEM

  1. En az önlisans (2 yılık ) veya lisans (4 yıllık) üniversite mezunu olunması gerekmektedir.
  2. POMEM'lere alınacak olan önlisans mezunlarının sayısı toplam kontenjanın %20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenir.
  3. Alımlarda geçerli olan sınav puanı ise KPSS puanıdır.

Önlisans polislik nasıl olunur?

ÖNLİSANS MEZUNLARI 3 ŞEKİLDE POLİS OLABİLİRLER. 1: POMEM SINAVINA GİREREK POLİS OLMAK: Önlisans Mezunları Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne, yani POMEM'e Başvuru Yaparak Polis Olabilirler. Önlisan Mezunu POMEM Alımı 2 sezondur Yapılmaktadır.

2019 KPSS puanı ne zamana kadar geçerli?

Öğretmen adaylarının KPSS öğretmenlik sınav puanlarının geçerlilik süresi 1 yıl olarak belirlendi. Adayların 2018 ve 2019'da elde ettikleri KPSS sonuçları ise 2 yıl geçerli olacak.

2018 KPSS ne zamana kadar geçerli?

"KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder."

KPSS başvuruları ne zaman yapılacak?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı için başvurular 28 Mayıs'ta, genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri sınavı ise 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. KPSS BAŞVURU NE ZAMAN? KPSS başvuruları 2021 yılında 28 Mayıs tarihinde başlayacak ve 14 Haziran'da sona erecek.