Iflas edince ne olur?

İçindekiler:

  1. Iflas edince ne olur?
  2. Borç konsolidasyonu ne demek?
  3. Borç ne demek TDK?
  4. Bir ülkenin borçlarını ödeyemeyeceğini ilan etmesine ne ad verilir?
  5. Hoover Moratoryumu ne demek?
  6. Icra borcunu ödenmezse ne olur?
  7. Bölünemeyen borç ne demek?
  8. Seçimlik borç ne demek?
  9. Borçlar Hukuku edim ne demek?
  10. Kişisel edim ne demek?
  11. Felsefede edim ne demek?
  12. Özel edim nedir?
  13. Menfi edim ne demek?
  14. Olumlu kişisel edim ne demek?
  15. Aralıklı edim nedir?

Iflas edince ne olur?

Ticaret Mahkemesinin iflasa karar verdiği anda, borçlu (müflis) hakkında iflas açılmış olur. İflas halinde, mükellefin varlığı ve varsa gelirleri üzerindeki tasarruf hakkı ortadan kalkmakta ve bütün varlığı ve gelirleri iflas masasına intikal etmektedir.

Borç konsolidasyonu ne demek?

Konsolidasyon TDK'da ''ekonomi Süreletme'' olarak tanımlanmaktadır. Konsolidasyon bir borcun borçlusu tarafından ödenmeyip zorunlu veya gönüllü olarak vade, faiz, tür ve benzeri yönlerden yeniden yapılandırılması anlamına gelmektedir.

Borç ne demek TDK?

a. 1. Geri verilmek üzere alınan veya ödenmesi gerekli para veya başka bir şey: “Vaktim yok, bana para bul, şu borcu ödeyeyim, söz verdim.” -P. ... Birine karşı bir şeyi yerine getirme yükümlülüğü, vecibe: “Mektubunda diyorsun ki gel gayri / Vatan borcu biter bitmez ordayım” -B. S.

Bir ülkenin borçlarını ödeyemeyeceğini ilan etmesine ne ad verilir?

Moratoryum, borçlanıcının, ödeme gücünü kaybetmesi nedeniyle borçlarının tümünü veya bir kısmını ödeyemeyeceğini ilân etmesidir. Genelde borçlu ve alıcı arasında borcun yeniden yapılandırılması ile sonuçlanır.

Hoover Moratoryumu ne demek?

HOOVER MORATORYUMU : 1931'de ABD Başkanı Herbert Hoover'ın teklifiyle, ulusal ekonomilerin kendilerini toparlama olanağı sağlamak amacıyla borç ödemeleri bir yıl için durdurulmasıdır.

Icra borcunu ödenmezse ne olur?

Henüz icra takibi başlatılmamış ya da icra takibi henüz kesinleşmemiş borçlulara dahi bu uyarıların yapıldığını görüyoruz. Borç ödenmezse hapis cezası verilebilir. ... Yani, hakkında icra takibi başlatılan kişiye yalnızca borcunu ödemedi diye hapis cezası verilemez.

Bölünemeyen borç ne demek?

2. Bölünemeyen borç Madde 85 - Bölünemeyen bir borcun birden çok alacaklısı varsa, alacaklılardan her biri, borcun alacaklıların tamamına ifasını isteyebilir. Borçlu, edimini alacaklıların hepsine birden ifa etmek zorundadır.

Seçimlik borç ne demek?

Seçimlik borç, borcun konusunu teşkil eden birden fazla edim varsa ve borçlu bu edimler arasından yapacağı bir seçim sonunda, edimlerden yalnız birini yerine getirmekle borcundan kurtulacaksa seçimlik borçtan bahsedilir.

Borçlar Hukuku edim ne demek?

Borçlu: Bir borç ilişkisinde Alacaklı tarafa edimi yerine getirme yükümlülüğü olan tarafı ifade etmektedir. C. Edim: Bir borç ilişkisinde tarafların yerine getirmekle yükümlü olduğu davranış biçimidir.

Kişisel edim ne demek?

Hukuka göre bir borç ilişkisinde borçlu ve alacaklı olmak üzere iki taraf bulunur. Borçlunun yerine getirmekle mükellef olduğu verme, alma gibi borçlara şahsi edim adı verilir. ... Şahsi edim şahsa bağlı bir borç olduğundan, borçlunun vefatı halinde edimin ifa şartı sona erer ve mirasçılarına intikal etmez.

Felsefede edim ne demek?

(felsefe) İnsan davranışı. (psikoloji, mantık) İnsanların karmaşık uyarıcı durumlarla karşılaştıklarında gösterdikleri davranışlardır edim. Arapçada yaratılışta kullanılan "yeryüzü toprağı" demektir.

Özel edim nedir?

Şahsi Edim : edimi bizzat borçlunun kendi fiili ile yerine getirmesi şeklindeki edimlerdir.Doktorun ameliyat etmesi örnek verilebilir. Maddi Edim : borçlunun edimi malvarlığı ile ifa edeceği edimdir. Sürelerine Göre Edimler; Ani Edimler: borçlunun bir veya birden çok hareketle bir defada yerine getirdiği edimlerdir.

Menfi edim ne demek?

Bir şeyi yapmak, yapmamak, vermek ya da vermemek gibi eylemler ile doğan hukuki sonuca edim denir. Müspet ya da menfi edim, bir şeyi yapmak ya da vermek sonucunda meydana gelir. ... Bir borç söz konusu ise borçlunun alacaklıya karşı belirlenmiş bir edimi bulunur ve bunu yerine getirmekle mükelleftir.

Olumlu kişisel edim ne demek?

Edim bir şeyi vermek veya yapmak şeklinde ortaya çıkıyorsa olumlu (müspet) edim; bir şey yapmamak veya katlanmak şeklinde karşımıza çıkıyorsa olumsuz (menfi) edim şeklinde nitelendirilir. ... Şahsi edimler, borçlunun ölümüyle sona erer mirasçılara devrolmaz ancak maddi edimler mirasçılara devrolur.

Aralıklı edim nedir?

Aralıklı ve Dönemli Edimler: Borçlunun zaman içinde düzenli olan veya olmayan aralıklarla borcunu ifa etmesi gereken hallerde aralıklı edimden söz edilir.