Blokaj koyma nedir?

İçindekiler:

  1. Blokaj koyma nedir?
  2. Akbank likit Overall ne demek?
  3. Overall T1 T2 ne demek?
  4. Overall ne demektir?
  5. Borsada r ne demek?
  6. Şirketlerin bedelli sermaye artırımı ne demek?

Blokaj koyma nedir?

Yatırımcıların MKK'daki serbest alt hesaplarında bulunan pay senetlerini bloke ederek, hesabının kendi iradesi dışında kullanılmasını önleyebilecekleri bir blokaj sisteminin uygulamaya konması anlamına gelmektedir.

Akbank likit Overall ne demek?

Akbank başta olmak üzere bazı bankalar yatırım menülerinde overall ve likit overall kavramlarını kullanırlar. ... Likit overall ise o anda yatırımda bulunmayan her an çekilebilir para miktarını göstermektedir.

Overall T1 T2 ne demek?

Borsada T2 yine T1 gibi para çekilebilecek yani paranın kullanılabileceği günü ifade eder. Yatırımcının t2 bakiyesinde gördüğü miktar 2 gün sonra çekilebilir ve kullanılabilir olan miktardır. ... T2 bakiyesinde görünen parayı nakit olarak çekemezsiniz fakat hisse senedi alış satış işlemlerinde kullanabilirsiniz.

Overall ne demektir?

s., i. baştan başa olan, bir uçtan bir uca olan; kapsayıcı, ayrıntılı; i., İng. iş tulumu.

Borsada r ne demek?

Yeni pay alma hakkı kuponlarının hisse senedinden bağımsız olarak alınıp satılabildiği borsa pazarıdır. Borsada "R" koduyla gösterilen kuponlar bu pazarda rüçhan hakkı kullanım süresi içinde, hisse senedi piyasasında geçerli kurallar dahilinde işlem görebilir. ...

Şirketlerin bedelli sermaye artırımı ne demek?

Bedelli sermaye artırımı bir şirketin esas sermayesine karşılık olan hisse senetlerinin bedelleri ödendikten sonra genel kurul kararı ile yeni hisse senedi çıkarılarak şirket sermayesinin artırılmasıdır. ... Bu işlem sonucunda şirket ortaklarının hisse oranları da dolaylı olarak artar.