Şırınga pompası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Şırınga pompası ne işe yarar?
  2. Enjektomat cihazı nedir?
  3. Dizel enjektör pompası nedir?
  4. Ağrı Pompası Nedir?
  5. Morfin hangi hastalara önerilir?
  6. Morfin pompası nasıl takılır?
  7. Kontrollü Ağrı cihazı nedir?

Şırınga pompası ne işe yarar?

Şırınga pompası ("infüzyon pompası", "dozaj pompası" veya "dozajlama pompası" olarak da bilinir), belirli bir hacme sahip sıvıyı istenilen akış hızında bir şırıngadan aşılar (infusion) veya şırınganın içerisine geri çeker (withdrawal).

Enjektomat cihazı nedir?

Enjektör Pompaları, Perfüzör Cihazı ya da Enjektomat diye adlandırılır. Sağlık kuruluşlarında, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde eğitimli sağlık profesyonelleri tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış; hastaya verilecek ilacı istenilen süre içinde, belirtilen dozajlarda ayarlanan medikal cihazdır.

Dizel enjektör pompası nedir?

Enjeksiyon pompası , yakıt deposundaki yakıtı emerek enjektorlere yüksek basınçta pompalayan bir pompadır. Depodan 2 adet yakıt borusu çıkar. Yanma odasına giremeyen yakıt tekrar depoya döner.

Ağrı Pompası Nedir?

Ağrı Pompası Nedir? Nedir? PCA ağrı pompası hastanın ağrı çekmesi durumunda kullanılan ağrı kesicilerin otomatik ve hasta tarafından alınmak istendiği zaman kullanılan cihazdır. PCA ağrı pompası hastanın kendi gerek duyduğu zaman kendisine ağrıkesici yapmasını sağlar.

Morfin hangi hastalara önerilir?

Uzun süren şiddetli ağrıların dindirilmesi için. Cerrahi operasyonlar öncesinde ağrı kesici olarak. Kanser hastalarında olduğu gibi uzun süren kronik ağrıların tedavisinde. Kalp krizi ve kalp yetmezliğine bağlı akciğer ödemlerinin tedavisinde kullanılır.

Morfin pompası nasıl takılır?

Bu kesiden misina kalınlığında çok ince bir kateter omurga kanalı içerisine yerleştirilir, boyalı madde verilerek kateterin yeri teyit edilir. Daha sonra karnın ön yüzünde pompanın yerleştirileceği 3 cm'lik kesi yapılır. Bu kesiye pompa sistemi yerleştirilir, kateterle bağlantısı sağlanır. Cilt dikilerek kapatılır.

Kontrollü Ağrı cihazı nedir?

Burada hastaya verilen bir buton ile ağrısı arttığı zaman kendisi ağrı kesiciyi doğrudan alma şansına sahiptir. Bu cihaz ile hasta ağrısını kendisi kontrol etmekte, ilacını gerektiği anda zaman kaybetmeden kendisi almaktadır.