Yoğurt mayalanan sonra üstü neden sulu olur?

İçindekiler:

  1. Yoğurt mayalanan sonra üstü neden sulu olur?
  2. Dibi tutan süt içilir mi?
  3. Çiğ süt kaç dk kaynar?
  4. Yoğurt yaparken ne kadar maya konur?

Yoğurt mayalanan sonra üstü neden sulu olur?

Sütü mayalayıp belirli bir süre bekledikten sonra; tencere kapağı açıldığında, yoğurdun üzerinde su toplanması görülür. Yoğurdun bir başka biçimde sulanması ise, yoğurt yenmek için tencereden alındığında tencerenin belli bölgelerinde su toplanmasıdır.

Dibi tutan süt içilir mi?

Bir tencerede süt kaynatırken dibi tutarsa, süt hiç hoş olmayan bir koku alır. Hemen kabı değiştirirseniz ve süt henüz çok sıcakken tencereyi tertemiz ve soğuk suya batırılarak ıslatılmış bir bezle sarar ve bezi gerektiği kadar uzun süre kabın üzerinde tutarsanız, sütün kokusu kaybolur.

Çiğ süt kaç dk kaynar?

Sütü sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynamasını bekleyip altını kapatın. Böylece sütün içerisindeki vitamin ve mineraller kaybolmadan, besin değeri azalmadan sağlıklı bir süt elde edilmiş olursunuz.

Yoğurt yaparken ne kadar maya konur?

Yoğurt mayası ne kadar konulmalı: Mayanın ölçüsüne gelince... Bir litre süte 1 yemek kaşığı maya önerilir genelde. Oktay Usta'nın tarifinde bu oran 3 litre süte bir çay bardağı olarak veriliyor. Ancak şunu belirtelim ki süte ne kadar çok maya koyarsanız o kadar çabuk ekşir.