Cebri boru ne demek?

İçindekiler:

  1. Cebri boru ne demek?
  2. Cebri yürüyüş ne demek?
  3. Tecessüm ne anlama gelir?
  4. Arabesk ne demek TDK?
  5. Arabesk kültürü hangi kültür?
  6. Arabesk hangi kültür?

Cebri boru ne demek?

Cebri boru, baraj veya hidroelektrik santral tesislerinde regülatör, denge bacası, yükleme havuzu gibi açık su yüzeyinde kalan rezervuardan alınan suyun iletilmesini veya enerji üretmesini sağlayan yapılardır. ... Borunun kollara ayrıldığı bu yapıya ise branşman denilmektedir.

Cebri yürüyüş ne demek?

Bir yere kuvvet yetiştirmek veya düşmandan önce varmak için yapılan hızlı yürüyüş. Forced march.

Tecessüm ne anlama gelir?

1. Cisim ve vücut peydâ etme, hacimli ve vücutlu olarak aslı gibi görünme: Tecessüm eylemiş hüsn ü tarâvet (Cenap Şahâbeddin).

Arabesk ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'arabesk'tir. ARABESK NE DEMEK: 1- Arap müziğini andıran, genellikle karamsarlığı konu edinen bir müzik türü. 2- Girişik bezeme.

Arabesk kültürü hangi kültür?

Fransızcadan Türkçeye geçen arabesk sözcüğünün anlamı ise “Arap tarzı“dır. Burada özellikle Arap tarzı müzik olarak ele alınması arabeskin bir Arap müziği olduğunu göstermekten ziyade Arap ezgilerinden ve Arap müziğine özgü usullerden etkilenen bir Türk müziğini işaret etmektedir.

Arabesk hangi kültür?

Fransızcadan Türkçeye geçen arabesk sözcüğü "Arap tarzı" anlamına gelir. Arabesk, Arap müziği değil, Arap ezgilerinden ve usullerinden esinlenen bir Türk müziği türüdür.