Mezun olduktan sonra öğrenci belgesi alınır mı?

İçindekiler:

  1. Mezun olduktan sonra öğrenci belgesi alınır mı?
  2. Öğrenim belgesi nasıl çıkartılır?
  3. E devletten lise öğrenci belgesi nasıl alınır?
  4. Ilköğretim öğrenci belgesi nasıl alınır?

Mezun olduktan sonra öğrenci belgesi alınır mı?

Öğrenci belgesi, üniversitede öğrenim gördüğünüzü gösteren bir belgedir. Bu yüzden bu belgeyi sadece herhangi bir üniversitede eğitimine devam edenler ya da mezun olduğu halde henüz diploma almamış olan öğrenciler alabilir.

Öğrenim belgesi nasıl çıkartılır?

Öğrenci işlerinden belge alabilmek için üniversitenin otomasyon sisteminden “Öğrenci Belgesi İstek Formu” gönderilir. Bu form öğrenci işlerine ulaştıktan sonra 3 gün içerisinde öğrenci belgesi çıkmış olur. Öğrenci işlerinin günlük çıkartılan belgelerin alınması için belirlediği alandan öğrenci belgenizi alabilirsiniz.

E devletten lise öğrenci belgesi nasıl alınır?

E-Devlet sistemine www.turkiye.gov.tr adresinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptığınızda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın verdiği hizmetlere https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama adresinden ulaşarak "Öğrenci Belgesi Sorgulama" işlemini seçerek belgenizi oluşturabiliyorsunuz.

Ilköğretim öğrenci belgesi nasıl alınır?

E-okul'dan öğrenim belgesi nasıl alınır?

  1. Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu girmelisiniz.
  2. Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını yazın.
  3. Numaralı bölgeye ise öğrencinin Okul Numarası girin. Bu sayede sisteme girişiniz gerçekleşir ve yukarıda paylaştığımız bilgilere ulaşabilirsiniz.