Prof Dr ünvanı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Prof Dr ünvanı nasıl alınır?
  2. Ar gör nasıl olunur?
  3. Araştırma görevlisi ne zaman olunur?
  4. Tezsiz yüksek lisans yapan hoca olabilir mi?
  5. Öğretim Görevlisi kimler olabilir?
  6. Öğretim Görevlisi yükselir mi?
  7. Öğretim görevlisi haftada kaç saat derse girer?

Prof Dr ünvanı nasıl alınır?

Profesör Doktor unvanına hak kazanabilmek için aşağıdaki şartları yerine getirmek gerekmektedir;

  1. Profesör Doktor olunmak istenen uzmanlık alanı ile ilgili en az beş yıl süreyle Doçent olarak görev yapmış olmak,
  2. Ulusal ve uluslararası akademik yayınlarda makale yayınlamış olmak.

Ar gör nasıl olunur?

Üniversitede Araştırma Görevlisi Olma Şartları - ALES sınavına girilmeli ve en az 70 puan alınmalıdır, - İlana başvuru itibariyle 35 yaşını geçmemiş olmak gerekir, - Yabancı dil sınavından en az 50 puan alınması gerekir, Yapılması gereken tüm bu şartlar hemen hemen bütün farklı üniversitelerde aynı kriterleri taşır.

Araştırma görevlisi ne zaman olunur?

Araştırma görevlisi olma şartlarını yanıtlamaya devam ederken araştırma görevliliğinin yaş sınırından da söz edilebilir. Buna göre araştırma görevlisi olmak için başvuracak kişilerin 35 yaşını aşmamış olması gerekir.

Tezsiz yüksek lisans yapan hoca olabilir mi?

Tezsiz Yüksek Lisans mezunlarının öğretim görevlisi hakkı yeniden kaldırıldı! Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte tezsiz yüksek lisans mezunlarının meslek yüksekokulu öğretim görevlisi kadrolarına başvuru hakkı kaldırıldı!

Öğretim Görevlisi kimler olabilir?

Öğretim üyesi; üniversitelerde kadrolu çalışan, doçent ya da profesör gibi unvanlara sahip olan akademik personeldir. Öğretim üyeleri, YÖK (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı) tarafından denetlenen üniversite, yüksekokul ya da enstitü gibi kurumlarda çalışabilir.

Öğretim Görevlisi yükselir mi?

Öğretim görevlisinin herhangi bir unvanı yoktur. Öğretim görevlileri doktora eğitimlerini tamamlayabilir fakat daha fazla yükselmesi mümkün değildir. Öğretim üyesi ise akademik anlamda unvana sahip olan kişilerdir.

Öğretim görevlisi haftada kaç saat derse girer?

Madde 1- a) Maaş karşılığı haftalık ders yükü, öğretim üyeleri için 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için 12 saattir.