Tok malzeme ne demek?

İçindekiler:

  1. Tok malzeme ne demek?
  2. Düktil malzeme nedir?
  3. Plastik cisim nedir?
  4. Elastik şekillendirme nedir?
  5. Plastik davranış nedir?

Tok malzeme ne demek?

Tokluk: Malzemenin kopana dek absorbe ettiği toplam enerjiyi ifade eder.  -  eğrisinin altında kalan alana eşittir. Sünek malzemelerin tokluğu gevrek malzemelere göre daha yüksektir.

Düktil malzeme nedir?

Düktil Malzemeler: Kopmadan önce büyük deformasyonlar (şekil değişimler) gösteren malzemelere düktil malzemeler denir. ... Mühendisler düktil malzeme kullanmayı tercih ederler çünkü bu malzemeler şok veya enerji yutma kapasitesine sahiptir ve kopmadan önce büyük deformasyonlar gösterirler.

Plastik cisim nedir?

: Dış kuvvetlerin etkisiyle meydana gelen şekil değişimi, kuvvetlerin kaldırılması ile hiç yok olmuyor aynen kalıyor ise bu cisimlere plastik cisim denir.

Elastik şekillendirme nedir?

Bütün malzemeler belirli bir yük ve gerilme altında şekil değiştirmeye uğrarlar. Bu ya elastik şekil değiştirme şeklinde ya da plastik şekil değiştirme şeklinde olur. Elastik şekil değiştirmede yük ve gerilme durumu ortadan kaldırıldığında malzeme tekrar eski halini alır. ... Malzemedeki şekil değişimi kalıcıdır.

Plastik davranış nedir?

Gerilmenin kaldırılması ile elastik davranış geriye döner, plastik davranış kalıcı olur. dönmesidir. Elastik davranış göstermeden belirli bir yüklemeden sonra aniden plastikleşen cisimlerin davranışıdır. Rijit plastikten sonra gerilme artışı ile meydana gelen plastik davranıştır.